Verslag van de proeverij van Moscatel de Setúbal

by Paul Op ten Berg

Verslag van de proeverij van Moscatel de Setúbal

gehouden in Restaurant De Moerbei te Oegstgeest op 24 juni 1996.

Door Maurice Klarenbeek.

ln de gezellige ambiance van Restaurant De Moerbei van Anjo en Hans de Bont heette de heer Sergio Espadas de aanwezigen welkom. Na een korte introductie gaf hij het woord aan de heer António Lopes Vieira van het huis José-Maria da Fonseca.

Moscatel de Setúbal

De heer Lopes Vieira gaf belangrijke informatie over deze bijzondere wijnen. Moscatel de Setúbal dankt zijn speciale karakter o.a. aan het gebruik van oude vaten. Deze zijn mede bepalend voor het wat oxidatieve karakter van deze wijn. Men gebruikt voornamelijk

Moscatel druiven; omdat deze veel suiker vormen, wordt de malvasia druif toegevoegd vanwege de zuurgraad. Al deze wijnen hebben een alcoholgehalte van circa 18%.

Bijlagen:
BestandBestandsgrootteLaatst gewijzigd
Bewaar het bestand Verslag van de proeverij Moscatel de Setúbal te Oegstgeest d.pdfVerslag van de proeverij Moscatel de Setúbal te Oegstgeest d.pdf???96 kB30-11--0001 00:19