Proeverij biodynamische wijnen 1998

by Paul Op ten Berg

Proeverij van biodynamische wijnen voor leden van het NGS, gehouden op 30 november 1998 in restaurant De Bokkedoorns te Overveen.

Inleiding door Jan Vellinga van Wijnkoperij De Vierheemskinderen

Originele aroma's, onvergelijkbaar.

Een cuisinier weet als geen anderhoe belangrijk en hoe moeilijk het vaak is om mooie

producten in te kopen, terwijl die nu juist zo'n belangrijke inspiratiebron vormen. Moderne productievormen hebben dan wel het marktaanbod vergroot en goedkoper gemaakt, deze 'vooruitgang' heeft ook kenmerken als standaardisering en banalisering. Want smaakvervlakking is een treurige ontwikkeling, de verwijdering van een belangrijk uitgangspunt, de rijkdom aan smaakbeleving die de aantrekkingskracht vormt van originele aroma's.

Gelukkig lijkt een kentering in zicht. Steeds meer producenten lijken zich bewust van de groeiende vraag naar ecologische kwaliteitsproducten en kiezen voor een betere teeltmethode van groente, fruit en vee. Minder qua volume maar wel beter, iets om ook trots op te kunnen zijn. Zo ook in de wijnbouw.

Bijlagen:
BestandBestandsgrootteLaatst gewijzigd
Bewaar het bestand Proeverij biodynamische wijnen 1998.pdfProeverij biodynamische wijnen 1998.pdf???123 kB30-11--0001 00:19