Proefverslag Thee en Rosé

by Paul Op ten Berg

Proefverslag Thee en Rosé

Verslag van de proeverij van thee, gevolgd door de proeverij van rosé wijnen, gehouden op maandag 3 juni 2002 in Restaurant Busio te Cromvoirt.

De theeproeverij werd gepresenteerd door Karel Christiaan Thieme van Thieme's Echte Thee te Papendrecht. Na een interessante inleiding, doorspekt met wetenswaardigheden en anekdotes, proefden wij uit minuscule terracotta theekopjes de volgende 6 theesoorten:

  1. China Supreme Rose. Een met rozenblaadjes geparfumeerde thee. Zachte smaak en herkenbare rozengeur.
  2. China White Monkey. Een half gefermenteerde thee. Nauwelijks smaak, aangenaam mondgevoel.
  3. Formosa Tong-Ting Oolong. Groene thee, half gefermenteerd. Tannine duidelijk aanwezig.
  4. Formosa Superior Oolong. Half gefermenteerde thee. Meer geur, minder tannine.
  5. Darjeeling First Flush. Gefermenteerde zwarte thee. Jong, recent geplukt. Meer geur en krachtiger door volledige fermentatie.
  6. Royal China Keemun Congou, bijgenaamd Winey Keemun ('echte thee is als goede wijn'). Gefermenteerde zwarte thee. Krachtige tannine.

De rosé proeverij werd gepresenteerd door de NGS proefcommissie onder leiding van René Persoon. De geproefde wijnen waren de favorieten van NGS leden.

Bijlagen:
BestandBestandsgrootteLaatst gewijzigd
Bewaar het bestand Proefverslag Thee en Rosé 3-6-2002.pdfProefverslag Thee en Rosé 3-6-2002.pdf???120 kB30-11--0001 00:19