wijn-spijs proeverij ‘Sherry’

by Paul Op ten Berg

Verslag van de NGS wijn-spijs proeverij ‘Sherry’,

gehouden op 31 oktober 2005 in Hotel The Grand te Amsterdam.

Door Paul Op ten Berg.

De Proefcommissie van het NGS gaat niet uit de weg voor moeilijke onderwerpen. Dit bleek weer eens tijdens deze boeiende proeverij, waarbij behalve enkele Manzanilla’s voornamelijk ‘donkere’ Sherry’s werden gecombineerd met gerechten. Juist het maken van goede combinaties met deze laatste categorie is vaak erg lastig. Kracht, complexiteit en graad van zoetheid kunnen flinke struikelblokken zijn. Minder ideale combinaties leveren dan wel de gewenste stof tot discussie. Noël Vanwittenbergh en chefkok Andrew Gaskell presenteerden ons een vijfgangenmenu.

Bijlagen:
BestandBestandsgrootteLaatst gewijzigd
Bewaar het bestand Verslag van de NGS wijn-spijs proeverij 'Sherry'.pdfVerslag van de NGS wijn-spijs proeverij 'Sherry'.pdf???109 kB30-11--0001 00:19