Zwitserse wijnen in Parkheuvel

by Paul Op ten Berg

Zwitserse wijnen in Parkheuvel

Verslag van de NGS proeverij van Zwitserse wijnen, gehouden op 26 februari 2007

in restaurant Parkheuvel te Rotterdam.

Door Paul Op ten Berg

Enkele jaren geleden maakten Cees Vos en ik in het kader van een halfjaarlijkse vergadering van het ASI te Montreux al uitvoerig kennis met de wijnen van Zwitserland. Enige tijd later bezocht ik een wijnbeurs in Lyon, waar ook veel wijnen uit Zwitserland stonden. Er bleek sprake te zijn van onverwacht goede kwaliteit, zowel voor wit als rood. De wens om met een groep Nederlandse sommeliers op wijnreis te gaan naar Zwitserland werd tot nu toe niet vervuld.

Ons enthousiasme is echter bij de NGS proefcommissie blijven hangen, en vormde aanleiding om dit jaar Zwitserland op de proeftafel te zetten. Zwitserse wijnen zijn in ons land relatief onbekend en er blijken niet veel importeurs te zijn die ze naar Nederland halen. Dat heeft ook te maken met het feit dat productie (1,2 miljoen hl per jaar) en export erg klein zijn: de Zwitsers drinken het merendeel

Bijlagen:
BestandBestandsgrootteLaatst gewijzigd
Bewaar het bestand Verslag van de NGS proeverij van Zwitserse wijnen.pdfVerslag van de NGS proeverij van Zwitserse wijnen.pdf???201 kB30-11--0001 00:19