Griekse wijnen in de gastronomie

by Paul Op ten Berg

 

 

Griekse wijnen in de gastronomie

 

Verslag van de NGS proeverij van Griekse wijnen,

gehouden op 27 maart 2017 in Restaurant Sinne te Amsterdam.

Door Paul Op ten Berg.

 

 

 

 

Deze proeverij kwam tot stand dankzij een initiatief van NGS lid Jan-Willem van der Hek. Hij vond zijn Griekse collega sommelier Terry Kandylis bereid om voor de leden van het NGS een presentatie en proeverij te geven met een keur van Griekse wijnen.

 

Terry nam ons mee in de wereld van de Griekse wijnen. Hij gaf uitleg over de verschillen tussen de belangrijkste wijnstreken en druiven. Tevens liet hij ons kennis maken met een nieuwe generatie wijnmakers.

Naast het feit dat hij graag zijn wijnen van zijn vaderland promoot is hij, volgens Jan-Willem, wereldwijd een van de aanstormende wijnpersoonlijkheden in sommeliersland. Jan-Willem kent weinig sommeliers die kennis, gastheerschap, humor en bescheidenheid zo kunnen combineren als Terry.

Bijlagen:
BestandBestandsgrootteLaatst gewijzigd
Bewaar het bestand Griekse wijnen in de gastronomie.pdfGriekse wijnen in de gastronomie.pdf???1741 kB01-04-2017 17:54