NGS reis naar reis naar Portugal in 1994

by Paul Op ten Berg

Verslag van de NGS reis naar reis naar Portugal van 16 tot 21 mei 1994.

Door Lucette Oostenbroek (wijn/spijs),

Simon Veldman, Anjo de Bont en Arno Aartsen (proefnotities).

16 mei - Bairrada

Palace Hotel do Buçaco

De eerste dag werden wij ontvangen in het prachtige Palace Hotel do Buçaco. Het hotel heeft eigen wijngaarden en wijnproduktie en daarvan ligt een vrij complete serie jaargangen in de kelders; rood en wit. We bevonden ons in het Bairrada gebied, ongeveer twee uur rijden ten zuiden van Porto. ln het hotel werd ons in de groene eetzaal een laat souper aangeboden. Temidden van 19e-eeuwse pracht en praal - het hotel was vroeger het jachtslot van de koningen van Portugal - proefden wij de wijn van het Palace Hotel do Buçaco uit 1988 bij een schotel van koud vlees en salade. De zachtheid van de wijn combineerde prima met het vlees waaronder een koud ribstukje van speenvarken, een specialiteit van het gebied. De desserttrolley was ruim voorzien van specialiteiten; amandeltaart met gedroogde druiven en sukade, flan en buche. Bij de koffie dronken we Adega Velha, de beroemde aguardente, zeer zacht en geurig.

Bijlagen:
BestandBestandsgrootteLaatst gewijzigd
Bewaar het bestand Verslag van de NGS reis naar reis naar Portugal van 16 tot 21 mei 1994.pdfVerslag van de NGS reis naar reis naar Portugal van 16 tot 21 mei 1994.pdf???112 kB30-11--0001 00:19