ProWein 2004

by Paul Op ten Berg

ProWein 2004, dè plek om Duitse wijnen te proeven

Door Paul Op ten Berg

Op uitnodiging van het Informatiebureau voor Duitse Wijn bezocht ik 2 dagen lang samen met Alain Jacobs de goed georganiseerde en elk jaar weer groter opgezette vakbeurs ProWein in Düsseldorf.

Duitsland

Uiteraard verdiepte ik mij volop in Duitse Wijnen, die dan ook zeer breed werden gepresenteerd. De fascinerende oogst van 2003 was alom te proeven. En van een echt tekort aan zuren heb ik nergens iets gemerkt. Integendeel, net als in andere grote Duitse wijnjaren uit het verleden, zoals 1959 en 1976 is in dit jaar sprake van een weliswaar lager maar toch ruim voldoende aanwezig zuurgehalte. Dat resulteert meestal in weelderige wijnen met een ruime levensduur in het vooruitzicht, maar niet het ‘eeuwige leven’ zoals bij de 1971-ers.

Bijlagen:
BestandBestandsgrootteLaatst gewijzigd
Bewaar het bestand ProWein 2004.pdfProWein 2004.pdf???252 kB30-11--0001 00:19