Sicilia en Primeur

by Paul Op ten Berg

Sicilia en Primeur

Moderne wijnen op historische bodem: de stand van zaken in 2005.

Door Paul Op ten Berg.

In november 1995 bezocht ik met een aantal leden van het Nederlands Gilde van Sommeliers tijdens een vijfdaagse rondreis een aantal wijnstreken en tien wijnproducenten op dit prachtige eiland, dat kan bogen op een grote historie en een bewogen verleden. Eeuw na eeuw werd Sicilië door allerlei volkeren bezet. De centrale mediterrane ligging vormde een gunstige uitvalsbasis en de bodem met haar vulkanische afzettingen werd al in een zeer vroeg stadium aangewend voor wijnbouw.

Tien jaar later blijkt dat Sicilië een ware metamorfose heeft ondergaan. De ontwikkelingen in de wijnbouw en de moderne uitrustingen en vinificatiemethodes zijn namelijk aan Sicilië absoluut niet voorbijgegaan. Veel tradities worden gelukkig in ere gehouden, maar men staat hier open voor tal van nieuwe ontwikkelingen.

Bijlagen:
BestandBestandsgrootteLaatst gewijzigd
Bewaar het bestand Sicilia en Primeur.pdfSicilia en Primeur.pdf???142 kB30-11--0001 00:19