13 en 14 mei 2018 Trophée Henriot

Marja Brouwer

Volgend jaar vindt op zondag 13 en maandag 14 het 2-jaarlijkse kampioenschap voor de beste sommelier van Nederland plaats.
Dit keer zijn we te gast Leerhotel Het Klooster in Amersfoort.

Dit wordt een niet-te-missen evenement; Het Nederlands Kampioenschap, de beste sommeliers, een 5-gangen galadiner begeleid door de beste Nederlandse chefs, 200 gasten, geweldige Champagne en begeleidende wijnen: Op 14 mei 2018 organiseert het Nederlands Gilde voor Sommeliers samen met Wijnkooperij De Lange het NK Sommeliers, de Trophée Henriot. Een groots diner gefaciliteerd door Jonnie Boer***, Onno Kokmeijer**, Jarno Eggen**, Adrian Zarzo*, Raoul Meuwese* in samenwerking met de leerlingen en equipe van Het Klooster.

De kaarten voor dit exclusieve diner zijn vanaf nu te bestellen via de website van Wijnkooperij De Lange:
http://www.wijnkooperijdelange.nl/trophee-henriot-2018-nk-sommeliers.html

Win een reis naar de Pays d'Oc

Marja Brouwer

Beste sommelier,

Wat is de beste Pays d’Oc IGP wijn die bij jou op de wijnkaart staat? Geef jouw favoriete Pays d’Oc IGP aan ons door en win een waanzinnige reis naar de Pays d’Oc!

Op maandag 27 november 2017 zullen we gezamenlijk de ingezonden wijnen blind proeven, gevolgd door een een Pays d’Oc IGP masterclass o.l.v. Peter Klosse. Daarna kun je genieten van een waanzinnig diner verzorgd door chef Jef van den Hout (door Gault&Milau genomineerd voor ‘Talentvol chef’ 2018!) bij The French Connection.

Tijdens het diner maken wij de 5 winnende wijnen en de bijbehorende sommeliers bekend die de compleet verzorgde trip naar Pays d’Oc hebben gewonnen.

Wat moet je doen?
Nou vrijwel niks!

1. Stuur enkel de naam (+jaargang) van de beste Pays d’Oc IGP die bij jou op de wijnkaart staat op naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
2. Meld je aan voor de proeverij/masterclass op 27 november a.s.

Datum:   Maandag 27 november 2017
Locatie:  The French Connection Singel 460 Amsterdam (Pand Odeon)
Tijd:        16.00 - 21.00 uur

Hopelijk tot de 27e!

Namens Pays d'Oc IGP,

Anna Nessen | Pitch Communicatie & PR

Leestip: Hoe maak je een wijnkaart - artikel in Misset Horeca

Marja Brouwer

http://www.missethoreca.nl/restaurant/artikel/2017/8/hoe-maak-je-een-wijnkaart-101278271?utm_source=Vakmedianet&utm_medium=email&utm_campaign=20170818-missethoreca-std&tid=TIDP273589X0009EEA8BA9642C6A3CCFC8D1C5604B8YI4

Het maken van een wijnkaart is een vak apart. Hoe groot moet de kaart zijn, welke landen, waar koop je in en hoe presenteer je de wijnen aan de gast? Misset Horeca vroeg een aantal topsommeliers naar hun overwegingen om tot de beste wijnkaart te komen.

Sabas Joosten wint de Nederlandse finale van de Europese wedstrijd van de Champagne-ambassadeurs

Marja Brouwer

De Nederlandse finale van de elfde editie van de Europese wedstrijd van de Champagne-Ambassadeurs, een initiatief van het Comité Interprofessionnel du Vin de Champagne, werd gewonnen door NGS lid Sabas Joosten. De wedstrijd vond plaats in het Renaissance Hotel te Amsterdam.
 
Het initiatief van de “Concours européen des Ambassadeurs du Champagne”, dat dertien jaar jaar geleden werd gestart, heeft vooral als doel, door middel van een unieke en originele wedstrijd extra aandacht te besteden aan de wijndocenten en al diegenen die beroepsmatig bijdragen tot de uitbreiding van de kennis over Champagne bij toekomstige sommeliers, docenten en consumenten. De wedstrijd vindt plaats in negen Europese landen die de belangrijkste Europese markten voor de Champagnestreek uitmaken.
 
Sabas Joosten, sommelier bij restaurant De Librije te Zwolle, nam het in de Nederlandse finale op tegen Eline Groenendijk en Guillaume Coret.
 
Het hoofdthema van de finale 2017 was « Dégorgement en dosering bij het maken van Champagnewijn”
 
De juryleden van de Nederlandse finale waren :
• Hinke de Jong, Nederlandse winnares van de Europese wedstrijd van de Champagne-Ambassadeurs 2015
• Frank Jacobs, wijnjournalist
• Violaine de Caffarelli, oenologe en communicatie-verantwoordelijke Comité Champagne
• Grégoire Van den Ostende, Directeur Champagne-Bureau Benelux
 
Sabas Joosten zal Nederland vertegenwoordigen op de Europese finale van de wedstrijd, van 6 tot 9 november 2017 in Epernay (Frankrijk).