27 juni Julien Schaal bij De Hoefslag

mail
NGS Nieuwsbrief 21 maart 2018
Hallo Bezoeker,
 

Uitnodiging 27 juni Julien Schaal bij De Hoefslag (aansluitend aan NGS proeverij wijn en spijs uit Nederland) 

Het beste van twee werelden

Julien Schaal is een ondernemende vent, hij maakt wijn in Zuid-Afrika én in de Elzas. De laatste jaren samen met zijn vriendin Sophie Bollaert, die 'toevallig' ook wijnmaakster is.
In Zuid-Afrika hebben ze zich gespecialiseerd in Chardonnay en in de Elzas op Riesling, uitsluitend Grands Crus. Allemaal wijnen met complexiteit, elegantie en verfijning.

Op maandag 27 juni komen ze allebei naar Nederland om te vertellen over hun bijzondere wijnen en uiteraard kan er geproefd en gedronken worden. Bij restaurant De Hoefslag zorgen sommelier Kasper Scholten en maître Marco Westra voor goede combinaties tussen de wijnen en de gerechten. 

In de vernieuwde Hoefslag, centraal in het land gelegen in Bosch en Duin, krijgen we een overzicht te proeven van al hun wijnen, de Zuid-Afrikaanse en de Elzasser Grands Crus. De proeverij is gratis te bezoeken.

Aansluitend is er optioneel een wijnmakersdiner, met aperitief en een viergangen diner inclusief bijpassende wijnen. Normaal gesproken zou dit diner inclusief de wijnen op € 125,- uitkomen, maar speciaal voor deze gelegenheid wordt er een vriendenprijs van € 50,- gerekend.  

Het programma:
16:15 ontvangst
16:30 start proeverij en uitleg over de wijnen en de wijnmakers
18:00 einde proeverij
18:15 aperitief en amuse
18:45 start diner

Aanmelden via udo@winematters.nl
Vermeld duidelijk of je ook aan het diner mee zal doen!

Hopelijk tot de 27e!
hoefslag.nl/fine-dining/

Met vriendelijke groet,
Beste groet,
Udo Göebel MV
www.winematters.nl

Reminder Dutch Wine & Food proeverij van het NGS op 27 juni bij KarelV

Heb je je al aangemeld voor de unieke wijn en spijs proeverij van het NGS op 27 juni met als thema Nederlandse wijn en Nederlands eten ?

In Nederland tellen we nu zo ongeveer 180 commerciële wijngaarden, de helft hiervan is één hectare of groter, sommige wijngaarden tellen zelfs twaalf hectare. Alles bij elkaar goed voor ongeveer 260 hectare en een productie van ruim één miljoen flessen wijn per jaar. We vinden de wijngaarden in alle provincies, waarbij de belangrijkste rol is weggelegd voor Gelderland en Limburg. De landelijke afzet is van groot belang, streekproducten hebben veel interesse en toerisme vormt ook een belangrijke deel van de afzet. Wijnmakers worden hierdoor gestimuleerd, professionaliseren hun bedrijf en hebben meer oog voor kwaliteit.
De laatste proeverij Nederlandse wijnen was in 2012, maar we blijven dit graag volgen. Annaline Doelen en  Noël Vanwittenberg hebben een leerzame, boeiende en meesterlijke wijn/spijs proeverij voorbereid met wijnen van eigen bodem en Nederlandse gerechten.
Omdat het een wijn/spijs proeverij betreft is de proeverij inclusief lunch à € 50,00 p/p

Datum:  Maandag 27 juni 2016
Locatie:  Karel V
Geertebolwerk 1 / 3511 XA Utrecht
Gastheren :  Johan Kragtwijk & Vito Rekers

Programma:
10:30 Welkom
11:00 Proeverij
12:00 Wijn-spijs
14:30 Einde

Restaurant Ratatouille zoekt sommelier


Zie:
http://www.sommeliers.nl/index.php/leden/vacatures/2262-restaurant-ratatouille-zoekt-sommelier
 

 
--
www.sommeliers.nl | Contactmessage