Reminder: Uitnodiging NGS themaproeverij Moulis - Listrac dd 12 september

mail
NGS Nieuwsbrief 20 november 2017
Hallo Bezoeker,

De NGS proefcommissie stelt het bijzonder op prijs om je uit te nodigen voor de bijzondere themaproeverij Moulis – Listrac op maandag 12 september a.s.

Listrac-Médoc is een van de 8 grote appellations communales du Médoc, omvat 700 hectaren wijngaard areaal met beroemde en relatief onbekende  geklasseerde Châteaux. Deze proeverij wordt i.s.m. het Syndicat Listrac-Médoc georganiseerd en belooft een eye-opener voor Bordeauxliefhebbers te worden.
Deze proeverij wordt horizontaal (o.a. Ch. Baudan, Château Cap Léon Veyrin, CHATEAU CLARKE Baron Edmond de ROTHSCHILD,  Château Fourcas Dupré, Château Lalande, Château Liouner,  CHÂTEAU MAYNE LALANDE, CHATEAU REVERDI, Ch. Saransot-Dupré, CHATEAU SEMEILLAN MAZEAU, CHATEAU VIEUX MOULIN) en verticaal (2011 vs 2010) gepresenteerd.

Op deze speciale themaproeverij worden we educatief en proefondervindelijk wegwijs gemaakt door: Patrice Pages (Syndicat Listrac  - Moulis Président en prop. Ch. Fourcas – Dupré) en Sophie Solnicki-Thierry (Ch. Fourcas Hosten).

We hopen op een goede opkomst en vergeet je Riedelglazen tas niet mee te nemen. We kijken uit naar je gewaardeerde komst. Je mag een introducée meenemen om eens kennis te maken met het NGS. Tijdige aanmelding aanbevolen.
 
Locatie: (vernieuwde) Restaurant Vermeer / Hotel Barbizon NH, Prins Hendrikkade 59-92, 1012 AD Amsterdam (t.o.v. Centraal Station Amsterdam)
Gastheren: Simon Veldman en Bjorn van Aalst
Eigen bijdrage lunch: 50,- pp
Aanmelden: ngs.secr@planet.nl
(bij te late of geen afmelding worden lunchkosten in rekening gebracht)

Graag tot ziens.
met vriendelijke groet,

NGS Proefcommissie: Edger Groeneveld, René Persoon en Noël Vanwittenbergh

 

Vacature

Restaurant Swych zoekt Maître/Sommelier. Gevestigd in serre van hotel NL Collection Doelen in de Nieuwe Doelenstraat in Amsterdam.

Zie vacature: http://www.sommeliers.nl/index.php/leden/vacatures/2279-restaurant-swych-zoekt-maitre-sommelier
 

Op zoek naar mondige wijnkenners

 
Taalwetenschappers van de Radboud Universiteit Nijmegen stellen vast dat wijnexperts beter kunnen praten over de geur en smaak van wijn dan leken. Koffie-experts hebben die gave niet als ze over koffie spreken. Wijnkenners zouden door jarenlange oefening een groot geur-en-smaakvocabulaire ontwikkeld hebben om wijn te beschrijven.

Ben je een wijnkenner? Onderzoeker Ilja Croijmans (i.croijmans@let.ru.nl) is voor een vervolgstudie op zoek naar wijnkenners die het interessant vinden om meer te weten te komen over hoe en waarom zij praten en denken over geuren en smaken zoals ze doen.
http://www.ru.nl/nieuws-agenda/nieuws/vm/language-studies/taal-communicatie/2016/wijnexperts-beperkingen-taal-overwinnen/
 

 
--
www.sommeliers.nl | Contactmessage