Uitnodiging 9 september Proeverij van Benjamin Contador (Rioja)

mail
NGS Nieuwsbrief 20 maart 2018
Hallo Bezoeker,
 
Namens Best Of Wines nodigen wij u uit voor de wijnproeverij op vrijdagmiddag 9 september a.s. van Benjamin Contador (Rioja) en o.a. Super Tuscans: Tenuta Le Macchiole, Tenuta Petrolo en Tenuta Fant (Brunello) in Restaurant de Nederlanden te Vreeland. Tevens is het mogelijk om aansluitend aan het 5 gangen wijnmakersdiner deel te nemen voor NGS leden tegen een gereduceerd bedrag van €. 50,- per persoon (normale prijs 75,-). (plaatsen zijn beperkt).
 
Gaarne aanmelden op tasting@bestofwines.com uw reservering wordt bevestigd.

Op vrijdag 9 september komt Benjamin Romeo Contador voor zijn importeur Best of Wines naar Nederland om zijn iconische wijnen te laten proeven. Dit zal plaatsvinden in 1* Michelin restaurant de Nederlanden te Vreeland. Aansluitend is er de mogelijkheid om aan te schuiven bij een 5-gangen diner bereid door sterrenchef Wilco Berendsen.


Bodega Contador
Benjamin Romeo Contador was 15 jaar werkzaam bij het befaamde Rioja huis Artadi. In 1995 besloot hij om zijn eigen wijn te gaan produceren en begon vanuit een grot onder het kasteel San Vicente de la Sonsierra. In 1999 komt z’n signatuur wijn ‘Contador’ voor het eerst uit. Nadat hij in 2001 naar de garage bij z’n ouderlijk huis verhuist om z’n capaciteit te vergroten, beloont Robert Parker hem in de jaren 2004 en 2005 met het maximaal aantal punten van 100 voor de Contador.
Hierna is z’n naam gevestigd in de wijnwereld, in 2008 verhuist hij naar z’n eigen state-of-the-art wijnhuis: Bodega Contador. Inmiddels heeft hij 8 verschillende soorten wijn in z’n assortiment en deze scoren zonder uitzondering goed. Al deze wijnen worden met ontzettend veel aandacht voor details gemaakt en behoren tot de absolute wereldtop.
 
Proeverij
Bent u benieuwd naar de wijnen en de visie van Benjamin Romeo Contador op wijn, kom dan op 9 september naar restaurant de Nederlanden in Vreeland. Uiteraard is er de mogelijkheid om al z’n verschillende wijnen uitgebreid te proeven.
U bent van harte welkom vanaf 14.00 uur bij Restaurant de Nederlanden te Vreeland. De proeverij is gratis en u kunt zich aanmelden door een email te sturen naar tasting@bestofwines.com
Bent u werkzaam in de wijnhandel, horeca of pers dan bent u van harte welkom vanaf 13.00 uur.


Wijnmakersdiner
Na de proeverij bent u van harte welkom om aan te schuiven bij het wijnmakers-diner. Dit vijf-gangen diner zal starten vanaf 18.30 uur waarbij sterren chef Wilco Berendsen iedere gang passend heeft gemaakt bij een wijn van Bodega Contador. Benjamin Romeo Contdor zal bij iedere gang extra achtergrond informatie over de wijn geven. De prijs voor het diner is €75,- en voor NGS leden 50,- per persoon inclusief de wijnen en het aantal plaatsen is zeer beperkt. De reservering wordt bevestigd per factuur.

Pers & Wijnhandel 13.00 - 17.30 uur
Proeverij 14.00 - 17.30 uur
Wijnmakers diner 18.30 - 22.00 uur

Lokatie:  Hotel Restaurant De Nederlanden
Duinkerken 3 / Vreeland

(NB: dit is GEEN ! NGS activiteit)

 

 

 
--
www.sommeliers.nl | Contactmessage