NGS proeverij 14 november 'Wijn en Wetenschap' met Kees van Leeuwen

mail
NGS Nieuwsbrief 20 maart 2018
Hallo Bezoeker,

Uitnodiging ‘Wijn en wetenschap’ op maandag 14 november 2016

In samenwerking met het Conseil Interprofessionnel du Vin de Bordeaux (CIVB) presenteert Kees van Leeuwen zijn visie en kennis over het effect van terroir op de kwaliteit van de wijn.

Kees van Leeuwen is oenoloog, werkzaam op Château Cheval Blanc en docent aan de universiteit van Bordeaux. Het brede en veelgebruikte begrip terroir zal goed aan bod komen alsmede de veel gebruikte proeftermen die daar mee samen gaan.

We kijken uit naar een leerzame en boeide presentatie!

Datum:  Maandag 14 november 2016

Locatie:  We zijn te gast bij Lotte Wolf en Andrès Delpeut van Restaurant Bridges Hotel Sofitel Legend the Grand
adres: Oudezijds Voorburgwal 197 / 1012 EX Amsterdam

Programma: 
10:00 – 10:30  Ontvangst
10:30 – 11:45  Lezing Kees van Leeuwen
11:45 – 13.00  Proeverij
13.00 – 15:00  Lunch à € 50 p.p

Aanmelden bij secretariaat: ngs.secr@planet.nl

Met vriendelijke groet,
De NGS proefcommissie
René Persoon, Noël Vanwittenbergh en Edger Groeneveld
ASI Examen dd 27 februari 2017

Maandag 27 februari 2017 zal er weer een ASI examen in Nederland (en België) plaatsvinden.
Het bestuur van het NGS vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk sommeliers in Nederland dit examen afleggen. En stimuleert dit door de helft van de  kosten voor zijn rekening te nemen. De totale kosten bedragen 300,- per kandidaat, waarvan het NGS 50% betaalt wanneer je slaagt. Blijft er 150,- over die de kandidaat zelf moet betalen.

Op het besloten deel van de website speciaal voor leden kun je in de rubriek 'ASI' een kandidaten handleiding terugvinden waarin je kunt lezen wat dit examen inhoudt:

http://www.sommeliers.nl/index.php/leden/a-s-i/2258-asi-examen-2017

Leden kunnen zich alvast aanmelden bij het secretariaat: ngs.secr@planet.nl

 
Sommeliers in het Noorden van het land om hulp gevraagd

Op het secretariaat kwam de volgende vraag binnen. Welke sommelier in het Noorden van ons land wil contact met Zjèf Budé opnemen ?

"Ik heb misschien een wat ongewone vraag. Ik ben Zjèf Budé, 37 jaar, geboren en getogen in het Bourgondische Zuiden en nu woonachtig in Groningen.Ik ben een liefhebber van koken, lekker eten en wijn. Ik heb een master in (internationale) bedrijfskunde. De afgelopen 15 jaar heb ik diverse teams aangestuurd in de wereld van de overheid, maar ik daar ligt mijn hart niet. Ik wil creatief bezig zijn, nadenken over vernieuwing, origineel zijn en het gasten naar de zin maken. Mijn passie voor wijnen delen met gasten en hun adviseren.

In 2015 ben ik begonnen met de eerste wijncursussen omdat ik meer over wijn wilde weten. Ondertussen ben ik aan SDEN 3 bezig en heb ik mijn passie ontdekt: wijn! Ik wil doorstuderen en mij tot vinoloog en sommelier ontwikkelen. Ik wil weten hoe het is om als vinoloog of sommelier te werken, wat een goede opleiding is, vinoloog (SDEN 4) of sommelier (WSET 3).

Ik zoek sommeliers in het Noorden van het land die willen vertellen over hun ervaringen, hun werk, hun opleiding etc.

Vriendelijke groet, Zjèf Budé
zjefbude@icloud.com

 

 
--
www.sommeliers.nl | Contactmessage