Reminder Uitnodiging NGS proeverij Trends uit Chili op 19 juni

mail
NGS Nieuwsbrief 21 maart 2018
Hallo Bezoeker,

19 juni 'Trends uit Chili'

Kom het nieuwe Chili proeven! Natuurlijk kennen we Chili van de geweldige prijs/kwaliteit in de supermarkten en van producenten met een enorme omvang, maar er is een nieuw Chili aan het ontstaan. Kleinschalige, onbekende producenten die deels zeer oude druivenstokken hebben staan en geweldige originele wijnen maken. Wist je dat er 100-jaar oude Carignan, Cinsault en zelfs César Noir (uit Irancy) staan aangeplant? En denk aan de nieuw ontgonnen wijngebieden als de Atacama woestijn in het Noorden en het Ranco meer in het zuiden. 19 juni komt het nieuwe onbekende Chili op tafel en zullen er zelfs wijnen langskomen die speciaal voor de proeverij uit Chili worden ingezonden en nog niet op de Nederlandse markt verkrijgbaar zijn.

Hierbij nodigen we alle NGS leden uit om kennis te nemen van de jongste wijnontwikkelingen in Chili in aanwezigheid van hare excellentie de Ambassadeur van Chili  mevrouw María Teresa de Jesús INFANTE CAFFI en namens ProChile Mr. Osvaldo Marinas.

Deze Chileense proeverij gaat over de jongste wijngebieden in Chili,  deze relatief nieuwe regio’s nieuwe gebieden van Chili (Southern Valley met Malleco, Bio Bio en Itala Leyda Valley en in het Noorden;  Coquimbo en Elqui, Limari en Chapoa en de laatste ontwikkelingen in Aconcagua Costa).  Ook de zeer positieve reisimpressies van onze leden die recent Chili bezochten willen we delen met deze proeverij.

De proeverij vindt plaats in Restaurant Dertien, Schiedamse Vest 30, 3011 BA Rotterdam.

Het programma is als volgt:
10.00 a.m. ontvangst met Buscaglione koffie of thee
10.30 a.m. introductie door ProChile’s Mr. Osvaldo Marinas
10.40 a.m. aanvang proeverij
12.45 p.m. aperitief
13.00 p.m. lunch
15.00 p.m. depart

H.E. mevrouw María Teresa de Jesús INFANTE CAFFI en namens ProChile Mr. Osvaldo Marinas, gastheer en chefkok Pepijn Schmeink en  de proefcommissieleden Edger Groeneveld, Noël Vanwittenbergh en René Persoon hopen jullie graag te begroeten op de 19e juni en vergeet niet je glazentas mee te nemen.

Aanmelden: ngs.secr@planet.nl
(Introducés zijn welkom)

Nederlands Gilde van Sommeliers

http://www.sommeliers.nl/

 
--
www.sommeliers.nl | Contactmessage