6 juni Overzichtsproeverij van Tsjechische wijnen uit Moravië

Marja Brouwer

De Ambassadeur van Tsjechië, H.E. Jana Reinišová, nodigt uit voor een proeverij van wijnen uit Moravië, de belangrijkste wijnregio van de Tsjechische Republiek. De proeverij is uitsluitend bedoeld voor de wijnhandel, pers, horeca, vinologen en sommeliers.
De wijnregio Moravië in het zuid-oosten van Tsjechië is vernoemd naar de rivier Morava en is met haar 19.000 hectare aan wijngaarden een relatief kleine speler op de internationale wijnmarkt, maar de onwikkelingen staan hier zeker niet stil. Goede investeringen maakt dat wijnmakerstalent komt boven drijven, wat zich direct vertaalt in de kwaliteit van hun wijnen. Een goede reden dus om u kennis te laten maken met deze, vooral gastronomische wijnen uit Moravië. De meeste wijngaarden liggen pal naast de Oostenrijkse wijnregio Weinviertel, dus ook in Moravië leent het terroir zich uitstekend voor de productie van witte kwaliteitswijnen. Er wordt gewerkt met druivenrassen zoals Riesling, Welschriesling, Grüner Veltliner ,Sauvignon Blanc, Pinot Blanc en Pinot Gris. Daarnaast maken ze bijzondere witte wijnen van hun ‘eigen’ druivenrassen Pálava en Moravische Muscat. Maar ook hun rode, rosé en mousserende wijnen verdienen aandacht. En natuurlijk komen de Moravische specialiteiten strowijn en ijswijn op tafel.

Hoe laat: 14.00 – 18.00 doorlopende proeverij
Adres: Residence of the Ambassador of the Czech Republic to the Netherlands, Burgemeester van Karnebeeklaan 1, 2585 BA Den Haag

Aanmelden:  Inschrijven voor deze proeverij is alleen mogelijk door een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  onder vermelding van uw bedrijfsnaam, naam van de aanwezige personen en adresgegevens.

 

14 maart 2018 Internationaal Wine Regions Event in Amsterdam

Marja Brouwer

Op woensdag 14 maart 2018, enkele dagen voor Prowein in Düsseldorf, vindt in Amsterdam een nieuw evenement plaats. Het ‘Wine Regions Event’ is een gezamenlijk initiatief van Perswijn Magazine en Pitch Communicatie en PR. Op dit eendaagse event kunnen wijngebieden en kleine, opkomende wijnlanden hun wijnen presenteren aan de Nederlandse markt. Dit nieuwe wijnevent richt zich op importeurs, retailers, sommeliers, chefs, inkopers en journalisten. www.wineregionsevent.com.
Zowel Perswijn Magazine als Pitch PR zien een groeiende behoefte van gespecialiseerde en opkomende wijngebieden om hun wijnen in Nederland te presenteren. Anderzijds zijn de agenda’s van wijnprofessionals altijd erg vol door de vele proeverijen, initiatieven van importeurs en vakbeurzen. Dit geeft aanleiding om begin volgend jaar de krachten te bundelen. Inmiddels zijn er goede contacten met interessante en opkomende wijngebieden, zowel binnen Europa als in nieuwere wijncontinenten. Ook importeurs uit Nederland hebben de mogelijkheid hun wijnen te presenteren als zelfstandige exposant. Dit kan voor een bepaalde regio of in samenwerking met een andere deelnemer van een bepaald wijngebied.

 

29 mei proeverij Hongaarse wijnen

Marja Brouwer

van 13:00-18.00 uur

De proeverij wordt georganiseerd voor Nederlandse wijnprofessionals uit de handel, horeca en pers. U kunt kennis maken met het unieke karakter van Hongaarse wijnen en met de vele prestigieuze en prijswinnende wijnen.

Locatie:  Ambassade van Hongarije Den Haag, Hogeweg 14, 2585 JD Den Haag

Meer informatie en aanmelden: Melman Communications, Ghislaine Melman M: 06- 14 789 441.
Aanmelden kan door invullen van het inschrijfformulier. Dit formulier is te vinden op: bit.ly/2qBl7vm

 
 

26 t/m 28 mei Rotterdams Wijnfestival

Marja Brouwer

Van vrijdag 26 mei tot en met zondag 28 mei strijkt RYPP Wijnfestival neer op het dak van de Hofbogen. Het monumentale Station Hofplein is drie dagen lang de plek om te genieten van wijn, de lekkerste culinaire combinaties én verrassende live-acts. Met een mooi uitzicht over de skyline van Rotterdam, proost je samen met vrienden op het begin van de festivalzomer.

Relaxt en met een goed glas in de hand het weekend vieren? Op RYPP Wijnfestival staat kwaliteit centraal, van Europese klassiekers tot aan Nieuwe Wereldwijnen. Ga op ontdekkingstoch naar jouw favoriete wijn! RYPP helpt je op weg; leer alle ins & outs, do’s & dont’s over wijn in het Proefpaviljoen of schuif bijvoorbeeld aan bij een sommelier die jou laat zien hoe wijn te walsen als een pro.

Het culinaire aanbod op RYPP Wijnfestival bestaat uit Rotterdamse (pop-up) restaurants en chefs die de uitdaging aangaan om bijzondere gerechten voor te schotelen die passen bij jouw favoriete wijn. Luxe gerechten of een snelle snack; op culinair gebied word je in de watten gelegd.

Bij RYPP staat alles in teken van een optimale wijnbeleving. Naast een breed muziekprogramma, word je ook verrast door spontane performances en theateracts, zoals poëzie in de dakgaard, een surprise proeverij aan tafel of live kunst op het perron.

Kaarten zijn online verkrijgbaar via www.rypp-wijnfestival.nl. Early bird tickets zijn verkrijgbaar voor €7,50 (op=op). Hierna kosten de reguliere tickets €9,00 en aan de deur betaal je €12,00 (beperkt beschikbaar). De prijzen zijn exclusief servicekosten en inclusief wijnglas met RYPP logo. Dit glas mag je achteraf meenemen en zo heb je thuis nog een leuk aandenken aan het allereerste Rotterdamse wijnfestival.

Vrijdag 26 mei:         16:00 – 23:00

Zaterdag 27 mei:      13:00 – 23:00

Zondag 28 mei:        13:00 – 22:00

30 mei masterclass door Jamie Goode

Marja Brouwer

Een bijzondere Masterclass op dinsdag 30 mei a.s. door Jamie Goode naar aanleiding van de publicatie van zijn nieuwste boek: I taste red, the science of tasting wine
Locatie: restaurant The Lobby Fizeaustraat, Amsterdam Oost

Bij wijze van uitzondering wordt er een kleine bijdrage van 10,- per persoon gevraagd. Ter plekke contant af te rekenen met een van de NGS Maximaal 40 plaatsen (jonge en werkende sommeliers hebben voorrang)

Aanmelden:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.