NGS proeverij van Vendange Tardive en Sélection de Grains Nobles

by Paul Op ten Berg

Verslag van de NGS proeverij van Vendange Tardive en Sélection de Grains Nobles

wijnen van Zind-Humbrecht, gehouden op 27 augustus 1991 op Landgoed Elswout

te Overveen. Door Jos Ernst.

Een ieder werd welkom geheten door de heer Léonard Humbrecht. Een zeer groot en gemengd gezelschap, waaronder Hans Jorissen, die naar alle waarschijnlijkheid deze wijnen met Spätlese en Beerenauslese wilde vergelijken. Thomas Lepeltak (Stan Huygens Journaal), Gert Crum en anderen waren eveneens bij deze proeverij aanwezig. Bij de te proeven wijnen gaf de heer Léonard Humbrecht een uiteenzetting in de Franse en Duitse taal.

De druiven voor de wijn krijgen een inweektijd die langzaam verloopt, circa 12 uur (macération préfermentaire).

Zijn bedrijf in Wintzenheim gaat binnenkort verhuizen naar Turckheim vanwege de aldaar verkregen kelderruimte voor de wijnopslag (5 meter onder de grond). De wijnen van internationaal niveau, die alle tot een luxere categorie behoren, zijn een lang leven beschoren.

Otto Vlasman van Oud Wijnkopers & Hustinx vergeleek de wijnproeverij, niet ten onrechte, met de aankoop van juwelen in een juwelierswinkel. Voor de 1989 Gewurztraminer Herrenweg Vendange Tardive, lieudit de Turckheim betaalt u f 34,21 exclusief BTW (de goedkoopste wijn van de proeverij). Voor een half flesje 1989 Tokay Pinot Gris Clos Saint Urbain Sélection de Grains Nobles, lieudit de Than betaalt u f 133,50, exclusief BTW (de duurste wijn van deze proeverij).

Bijlagen:
BestandBestandsgrootteLaatst gewijzigd
Bewaar het bestand Verslag van de NGS proeverij van Vendange Tardive en Sélection de Grains Nobles.Verslag van de NGS proeverij van Vendange Tardive en Sélection de Grains Nobles.???79 kB30-11--0001 00:19