NGS proeverij van Château Palmer in 1994

by Paul Op ten Berg

Verslag van de memorabele Palmer proeverij op 12 december 1994

in Restaurant De Duinrand te Drunen.

Door Yves Krimpenfort (inleiding) en Giovanni Randazzo (proefnotities).

ln het bijna 10-jarig bestaan van het Nederlands Gilde van Sommeliers kunnen we rustig stellen dat we aan proeverijen geen gebrek hebben door de enorme inzet van commissarissen proeverijen en diverse importeurs, die de initiatieven van het NGS altijd hebben gesteund.

Enkele proeverijen blijven je altijd bij, zoals de proeverij van Marvin in De Boterhoeve te Noordeloos, waar wij het gehele assortiment van de heer Markens proefden, met als hoogtepunt alle witte Bourgognes van Domaine Leflaive. Of de Château Pétrus proeverij in De Hoefslag te Bosch en Duin, onder leiding van de heer Moueix "himself" met de fantastische ondersteuning van Walraven & Sax.

Zo hadden we ook nog Vieux Château Certan versus Le Pin, en het jaar 1994 hebben wij - dankzij de hulp van Mähler-Besse – afgesloten met 22 jaargangen Château Palmer.

Zo'n proeverij organiseer je niet zomaar even, dat kost tijd, Paul Op ten Berg organiseert dit met een onophoudelijke inzet en spreekt alles aan wat in zijn vermogen ligt om dit wederom tot een hoogtepunt te brengen. Nu al wil ik Mähler-Besse bedanken voor de steun om deze proeverij mogelijk te maken. Hoe uniek deze proeverij eigenlijk was, blijkt wel uit het feit dat Paul en Mähler-Besse een beroep moesten doen op de privékelder van de heer Botenga om enkele ontbrekende jaargangen ter beschikking te krijgen. De heer Botenga geldt als één van de beste Palmer-kenners van ons land en zijn collectie was dus een welkome bron van aanvulling voor het organisatiecomité. Namens alle aanwezigen willen wij de heer Botenga nogmaals bedanken voor zijn grote inzet.

Bijlagen:
BestandBestandsgrootteLaatst gewijzigd
Bewaar het bestand Memorabele Palmer Proeverij.pdfMemorabele Palmer Proeverij.pdf???75 kB30-11--0001 00:19