Verslag van de NGS proeverij van viognier wijnen

by Paul Op ten Berg

Verslag van de NGS proeverij van viognier wijnen, gehouden op 1 juli 1996 in Hotel Huis ter Duin te Noordwijk aan Zee. Door Lucette Faber (groep A, B en C) en Gerda Vesseur

(groep D, E, F, G).

Het was de eerste keer voor het NGS dat er een overzichtsproeverij werd georganiseerd rond dit druivenras, dat van een bijna uitgestorven rariteit in de Noordelijke Rhône thans een geweldige carrière maakt op het internationale wijnpodium. De grote opkomst gaf wel aan, dat velen nieuwsgierig waren naar de smaak van de wijnen.

Fragiel, kostbaar, exotisch, jong drinkbaar en in staat tot ouderen: alle reden om de viognier eens aan een nader onderzoek te onderwerpen. Hij wordt thans naast zijn 'stamplaats' Condrieu vooral aangeplant in de Franse Midi (Pays d'Oc) en in stijgende mate ook in Californië.

Omdat de grote namen binnen deze proeverij wellicht tot enig vooroordeel op het punt van kwaliteit zouden leiden, werden de wijnen blind geproefd. Heel leerzaam, bleek achteraf.

Bijlagen:
BestandBestandsgrootteLaatst gewijzigd
Bewaar het bestand Verslag van de NGS proeverij van viognier wijnen.pdfVerslag van de NGS proeverij van viognier wijnen.pdf???97 kB30-11--0001 00:19