Ruby en tawny in Okura

by Paul Op ten Berg

Verslag van de NGS proeverij van ruby en tawny port d.d. 6 maart 1999 in het Okura Hotel te Amsterdam

Door Ailko Faber

Als inleider voor de proeverij was uitgenodigd Menno ten Berge van The Port & Wine Company uit Utrecht vanwege zijn grote kennis van port. Hoewel hij wist dat er zowel een ruby als een tawny van Churchill - waarvan zijn bedrijf het alleen-importeurschap heeft - op de proeftafel stonden, bleek dat hij zich voldoende neutraal kon opstellen, wat niet altijd van iedereen gezegd kan worden.

Allereerst werd er op een heldere wijze uit de doeken gedaan wat nu eigenlijk de verschillen waren tussen ruby en tawny. Tevens meldde hij dat zijn ervaringen in de praktijk met betrekking tot het fenomeen port ronduit teleurstellend waren als men praat over kennis van het product in de horeca. (Hier ligt nog een taak voor de collega-sommelier !) En door de lage opkomst van het aantal leden, werd het op pijnlijke wijze des te meer duidelijk dat onze collega’s ook niet de nodige interesse hebben om bij te blijven met de ontwikkelingen in het basis-assortiment. Immers dit is de manier om aan éducation permanente te doen.

Bijlagen:
BestandBestandsgrootteLaatst gewijzigd
Bewaar het bestand Verslag proeverij Ruby en Tawny port 1999.pdfVerslag proeverij Ruby en Tawny port 1999.pdf???86 kB30-11--0001 00:19