Bourgogne Seminar bij Wijnkoperij Hosman Frères

by Paul Op ten Berg

Verslag van het Bourgogne Seminar

bij Wijnkoperij Hosman Frères te Vlaardingen op 6 september 1999.

Door Henk Hut en Gerda Vesseur.

Een impressie

Op een steenworp afstand van het NS-station ligt Oud-Vlaardingen, een Oudhollands vissersplaatsje aan de Maas. De nederzetting bestond al 2500 jaar voor Christus.

De wandeling loopt langs de drukke pittoreske binnenhaven met zowel indrukwekkende luxe zee jachten als oude binnenvaartuigen. De markante oude houten goederenkraan bij het vissersmuseum rijst vermoeid maar nog fier naar de hemel. En vrijwel direct aan deze historische locatie ligt Wijnkoperij Hosman Frères.

Ook deze ochtend schijnt de weer zon uitbundig. Het belooft dus een mooie dag te worden. We werden ontvangen met koffie en koek en voor elke deelnemer lag een goed verzorgde documentatiemap gereed:

  • Het dagprogramma, de geselecteerde (Bourgogne)wijnen, aangeleverd door tussenkomst van Karel de Graaf - hij voort het agentschap van 55 Bourgogne-producenten voor de Nederlandse markt.
  • Productinformatie van de Domaines, en naar later zou blijken zeer volledig.
  • Een horecaprijslijst met een selectie uit het Bourgogne-assortiment van Wijnkoperij Hosman Frères.
Bijlagen:
BestandBestandsgrootteLaatst gewijzigd
Bewaar het bestand Verslag van het Bourgogne Seminar bij Hosman Frères.pdfVerslag van het Bourgogne Seminar bij Hosman Frères.pdf???101 kB30-11--0001 00:19