NGS studiereis naar het Chianti Classico gebied

by Paul Op ten Berg

Verslag van de NGS studiereis naar het Chianti Classico gebied,

aangeboden door het 'Consorzio del Vino Chianti Classico Gallo Nero.'

Door Ronald Moonen en Frank Deuning.

De deelnemers aan deze reis waren: Peter Bruins, Erik Dijkema, Chang-Ta Tcheng, Frank Deuning, Arie de Weerd, Henri de Vries, Ronald Moonen, Chris van der Sluis, Felice Renna en Vera Wessel.

Inleiding

Om zo objectief mogelijk te blijven tegenover degenen die deze schitterende reis niet konden meemaken, hebben wij ons verslag zo kort en zakelijk mogelijk gehouden en weinig weergegeven van de gigantische sfeer die wij beleefden. Met deze korte inleiding willen wij hiervan toch even afwijken, want eraan voorbij gaan zou oneervol eerbetoon zijn aan allen die deze excursie tot een succes maakten.

De organisatie had niet beter gekund, zo werden wij overal gastvrij ontvangen. Men was zeer vriendelijk en hartelijk en wij voelden ons dan ook overal thuis. De bewoners van deze streek gaan zeer zorgvuldig om met hun culturele erfenis en werkelijk schitterende natuur en zij zijn hiermee nauw verbonden. Men lééft hier en geniet van alles wat de streek te bieden heeft.

De regionale keuken bestaat uit eenvoudige maar zorgvuldig gekozen ingrediënten. De pastasoorten zijn talrijk en altijd met olijfolie bereid. Dierlijke vetten zijn taboe; alle vetten zijn dus op plantaardige basis. De gerechten die wij aten waren perfect en op zodanige wijze bereid dat de natuurlijke smaak zo zuiver mogelijk bleef.

De wijnen die wij proefden waren zonder enige uitzondering goed gemaakt, met enkele toppers zoals later in dit verslag zal blijken. Wij maakten kennis met de verschillende streken in het Chianti Classico gebied en leerden de onderlinge karakteristieken kennen.

Al met al was het een perfecte reis en daarom ook nogmaals hartelijk dank aan het Consorzio en allen die hieraan hebben meegewerkt. Speciaal willen wij een woord van dank richten aan Urs Vetter, die de grote stimulator was bij deze reis. Zijn spontane begeleiding en deskundigheid verdient alle respect. Het was super!

Bijlagen:
BestandBestandsgrootteLaatst gewijzigd
Bewaar het bestand Verslag van de NGS studiereis naar het Chianti Classico gebied.pdfVerslag van de NGS studiereis naar het Chianti Classico gebied.pdf???168 kB30-11--0001 00:19