NGS studiereis naar het Rioja gebied

by Paul Op ten Berg

Verslag van de NGS studiereis naar het Rioja gebied, aangeboden en georganiseerd door het Spaans Promotiecentrum Vinos de Espana. Door Paul Op ten Berg.

De NGS-deelnemers aan deze reis waren in alfabetische volgorde: Michiel van Doorn, Bert Horstman, Paul Op ten Berg, Felice Renna, Kees van Sante, Huib Stroomberg en Ronald Woltjes. Voorts publicist Albert Holzappel alsmede Marianne Nuberg en Monique Wassen van Vinos de España.

14 mei 1990

Na twee voorspoedige vluchten (Schiphol-Madrid en Madrid-Bilbao) werd onze heenreis per bus vervolgd naar Logroño, eerst door een onaantrekkelijke havenstad, vervolgens door indrukwekkend gebergte en tenslotte door het prachtige heuvellandschap met de vele, vele wijngaarden van het Rioja-gebied. Het weer was gedurende de hele reis prachtig. Echter, al spoedig bleek dit een keerzijde te hebben: al drie jaar lang was er weinig of geen regen in de streek gevallen, zodat de overheid tenslotte algemeen toestemming gaf tot irrigatie van de wijngaarden. En jawel hoor, van deze ontheffing werd gretig gebruik gemaakt en het was opmerkelijk om te zien hoe overal grote pijpleidingen door de wijngaarden liepen en de waterkanonnen hun werk deden.

Wij logeerden in het gloednieuwe hotel Ciudad de Logroño in het centrum van Logroño. Na ons te hebben opgefrist werd door de Vinos de España een informeel diner aangeboden in een naburig restaurant, waarbij uiteraard een aantal Rioja-wijnen werden geschonken.

Bijlagen:
BestandBestandsgrootteLaatst gewijzigd
Bewaar het bestand Verslag van de NGS studiereis naar het Rioja gebied.pdfVerslag van de NGS studiereis naar het Rioja gebied.pdf???204 kB30-11--0001 00:19