NGS wijnreis naar Portugal in 1991

by Paul Op ten Berg

Verslag van de NGS wijnreis naar Portugal van 7 tot 11 april 1991.

Door Nico Molhoek en Ronald Wiegel.

Op zondag 7 april was het dan zover, dat een aantal leden van het NGS zich verzamelden op Schiphol voor een werkbezoek aan Portugal. De reis vond plaats onder leiding van de Sergio Espadas van het Bureau des Affaire Commercials van de Portugese Ambassade.

De uitverkorene leden waren Vera Wessel, Paul Op ten Berg, Frank Deuning, Ruud van Dijck, Ailko Faber, Peter van Rijnbach, Chang-Ta Tcheng, Henri de Vries, Ron Wiegel en Nico Molhoek.

Palace Hotel de Buçaco

Wij vertrokken om 17.45 uur met de T.A.P. Airline Navigator Class en landden om 20.30 uur in Lissabon. Met 2 minibusjes reisden wij naar Buçaco (ongeveer 230 km) om te overnachten in Palace Hotel de Buçaco, waar wij na middernacht arriveerden. In de meest bosrijke omgeving van Portugal ligt het stadje Mealhada, in de omgeving waarvan zich het mooiste hotel van Portugal, het Palace Hotel do Buçaco bevindt. Het hotel werd in 1900 als koninklijk jachtslot gebouwd in de neo-manceelstijl met eindeloze versieringen en prachtige plafondschilderingen. Het heeft zijn eigen wijngaarden, waarin de wijn op traditionele wijze wordt gemaakt, zonder chemische behandeling. De wijnen worden niet gefilterd maar geklaard met eiwitten. Ze zijn niet in de handel verkrijgbaar, maar speciaal bestemd voor de hotelgasten.

Na een goede nachtrust en een prima ontbijt werden wij rondgeleid door de directeur van het hotel. Onder het hotel liggen in de kelders de wijnen van Buçaco opgeslagen.

Bijlagen:
BestandBestandsgrootteLaatst gewijzigd
Bewaar het bestand Verslag van de NGS wijnreis naar Portugal van 7 tot 11 april 1991.pdfVerslag van de NGS wijnreis naar Portugal van 7 tot 11 april 1991.pdf???191 kB30-11--0001 00:19