NGS wijnreis naar Jadot en Guigal in 1992

by Paul Op ten Berg

Verslag van de NGS wijnreis naar de wijnhuizen

Louis Jadot te Beaune en Marcel Guigal te Ampuis, van 12 tot en met 15 april 1992.

Door Annaline Doelen en William Toonen.

De organiserende gastheren waren Cees ter Berg en Dolf ten Houte de Lange van importeur Walraven & Sax. De NGS deelnemers waren Arno Aartsen, Paul Op ten Berg, Frank Deuning, Annaline Doelen, Hans van Engelen, Jos Ernst, Frank de Graaf, José lbañez Zapata, Ron Kars, Alfons Kiljan, Nico Molhoek, Chang-Ta Tcheng, Henri de Vries, Ron van Schaik, Peter Bruins, William Toonen en Marja Brouwer.

Deze wijnreis heeft ons wederom bewezen dat de Fransen een echte wijncultuur hebben, die niet weg te denken valt. Ook niet nu wijnen uit andere werelddelen hun plaats aan de top gaan opvragen. De Fransman is al generaties lang verweven met zijn wijn, zodat daar een rijkdom van uitstraalt die nooit verloren zal gaan.

De twee wijnhuizen die wij bezochten zijn zeer traditioneel en streven beide naar perfectie. Traditioneel in de zin dat de wijnen traditioneel gemaakt, opgevoed en (lang) bewaard worden voordat ze naar de handel gaan. Mensen met geduld investeren in deze grote wijnen waarmee ze na jaren dubbel en dwars beloond worden.

Bijlagen:
BestandBestandsgrootteLaatst gewijzigd
Bewaar het bestand Verslag van de NGS wijnreis naar Jadot en Guigal.pdfVerslag van de NGS wijnreis naar Jadot en Guigal.pdf???184 kB30-11--0001 00:19