NGS reis naar Portugal in 1995

by Paul Op ten Berg

Verslag van NGS reis naar Portugal van 6-12 mei 1995.

Door Cees van Beurden, Anjo de Bont, Hans van Engelen, Paul Schmit,

Simon Veldman en Dick Willemse.

Zaterdag 6 mei 1995

Met de kracht van een organisator als Sergio Espadas kan alles wat krom is recht gebogen worden. Al vanaf het vertrek op Schiphol liet hij duidelijk merken dat hij weet wat hij wil. Met zijn Zuid-Europese charme en direct opportunisme leidde hij ons naar het o zo zonnige zuiden. Dat wij in Lissabon werden opgewacht door een oer-Hollandse regenbui konden wij van tevoren niet weten. Dus van heimwee was geen sprake. Het deed ons weer denken aan ons vorige bezoek in het noorden van Portugal, zie Etiquette nummer 82.

Zondag 7 mei 1995

Vakbeurs Vinifil Alementària

Een bezoek aan het kasteel in Lissabon, de stad op de zeven heuvels, verschafte ons een wijde blik over deze wereldstad, een uniek schouwspel. Na deze ontspannen inleiding togen wij naar de "Vinifil Alementària". Deze vakbeurs werd in Lissabon gehouden van 6 t/m 10 mei. Wij werden verwelkomd door de dames van het lCEP, Olinda Teixeira Barros en Natasja. Een oriëntatiewandeling leidde ons later ook langs de stand van kurkproducent Vinocor in Mozelas. De daar aanwezige heer Paulo Gomes gaf een zeer duidelijk beeld van de productie van kurken voor de diverse flesmaten. Vanaf de boom tot de kurk zijn vele vragen van ons opgelost. Meer informatie zal ons worden nagezonden. En passant kwam Nico McGough (Résidence Wijnimport) groetend langs.

Bijlagen:
BestandBestandsgrootteLaatst gewijzigd
Bewaar het bestand Verslag van NGS reis naar Portugal in 1995.pdfVerslag van NGS reis naar Portugal in 1995.pdf???196 kB30-11--0001 00:19