Ruben Kwakman naar Londen voor de Castel Cup

by Marja Brouwer

Inmiddels is bekend dat Ruben Kwakman de halve finale heeft gehaald en tot de 6 finalisten behoorde.
Een prestatie waar hij trots op mag zijn. Want het niveau was hoog. De winnaar was de 23-jarige sommelier Nina uit Denemarken.

 

 

 

Op 9 en 10 oktober vindt in Londen de Châteaux et Domaines Castel European Young Sommeliers Cup plaats. Namens Nederland en het Nederlands Gilde van Sommeliers zal Ruben Kwakman van Restaurant Le Vin'X in Den Bosch hieraan deelnemen. Ruben werd vorig jaar tweede in deze Castel Cup toen het Gilde van Sommeliers de Cup samen met Châteaux et Domaines Castel in Nederland organiseerde. Ook werd hij afgelopen jaar tweede op het Nederlands Kampioenschap voor sommeliers en won hij dat NK twee jaar eerder. Een fantastische deelnemer dus.

The Castel Cup is een internationale sommelier wedstrijd voor jonge, getalenteerde sommeliers uit Europa. Vorig jaar heeft deze wedstrijd in Nederland plaats gevonden omdat het jaar daarvoor Jan Willem vd Hek de winnaar was.
In 2015 was Romain Bourger de winnaar. Romain werkt bij het Vineyard Hotel in Stockcross in Engeland. Daarom reizen dit jaar alle deelnemers naar Londen.
Dit jaar zullen er jonge sommeliers uit 17 Europese landen en uit Zuid Afrika hun kennis en vaardigheden laten testen. Waarvan één deelnemer uiteindelijk 'The Châteaux & Domaines Castel European Young Sommelier Cup' zal winnen.
De wedstrijd begint a.s. zondag 9 oktober met een theoretisch deel, een schriftelijke blinde proeverij en een praktijk onderdeel.
Maandag 10 oktober wordt de wedstrijd vervolgd met een mondelinge test en nog een blinde proeverij. Aan het einde van de dag zullen 6 deelnemers doorgaan naar de halve finale. Uiteindelijk blijven er 3 finalisten over voor de grote finale met publiek.
Natuurlijk hoopt het NGS dat Ruben Kwakman een plaats in de finale behaald. Wij wensen hem dan ook heel veel succes.