Chefs en sommeliers: doe mee met de Côtes du Rhône wijn-spijs wedstrijd!

by Marja Brouwer

De Côtes du Rhône zijn benieuwd welke gerechten Nederlandse chefs aan hun klanten voorstellen bij hun wijnen en dagen restaurateurs met een wijn-spijswedstrijd uit.

Wat moet je doen?
Stuur vóór 30 september je favoriete AOC Côtes du Rhône of AOC Côtes du Rhône Villages combinatie (rood, wit of rosé) in:
• korte beschrving van je wijn (naam van de wijn, naam van de producent/uw leverancier, druivenrassen, jaargang en vinificatiemethode)
• uw recept (inclusief ingrediëntenlijst), samen met een foto van het gerecht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een jury - samengesteld uit een sommelier, een journalist en een wijnhandelaar - maakt op basis hiervan een eerste selectie van 20 deelnemers.
Deze 20 finalisten worden uitgenodigd om hun wijn-spijscombinatie te presenteren aan de jury op maandag 22 oktober in kookschool Keizer Culinair in Amsterdam.

Wat kunt je winnen?
1. De twee restaurants met de beste wijn-spijscombinaties winnen een reis van 4 dagen/3 nachten naar de Côtes du Rhône (datum naar keuze behalve juli en augustus).
2. Beide winnende restaurants zullen hun winnende wijn-spijscombinaties aan een groep wijnhandelaren mogen presenteren tijdens een lunch in november.

(zie ook de bijlage)

Bijlagen:
BestandBestandsgrootteLaatst gewijzigd
Bewaar het bestand Cotes du Rhone juli 2018.pdfCotes du Rhone juli 2018.pdf???3203 kB27-07-2018 11:23