Buscaglione / London Essence tijdens NK Sommelier 2022


Tijdens het NK voor sommeliers hebben we bezoekers en deelnemers mogen voorzien van heerlijke Italiaanse koffie van Buscaglione. Daar waar druiven en koffiebonen veel raakvlakken hebben weten sommeliers onze koffie altijd te waarderen en daarom vinden we het leuk om er wat meer over te vertellen. Onderstaande blend hebben wij geserveerd als espresso, cappuccino, lungo én deze is ook ingezet voor onze espresso martini.

Smaakprofiel Euro Bar
Een subtiele blend van 90% Arabica uit Colombia, Costa Rica en Kenia, met 10% Robusta uit India van hooggelegen plantages. Een fruitige espresso met subtiele florale hints, een volle body met in de afdronk zachte chocoladetonen. Verkrijgbaar in verpakkingen van 1 kilo en 500 gram.
pakkoffie
Ben jij enthousiast geraakt door de koffie van Buscaglione en zou je graag meer informatie willen ontvangen voor jouw (horeca)zaak of voor thuis? Neem graag contact met ons op via beau.bennink@buscaglione.nl of bel naar 06-12156019.

Londen Essence
Tijdens het Nederlands Kampioenschap Sommelier 2022 heeft men ook kennis kunnen maken met de mixers van The London Essence Company. Zowel alcoholisch als non-alcoholisch hebben wij op gastronomische wijze de cocktails bereid. Het aperitief bestond uit een 0.0 cocktail en daarnaast bestond de mogelijkheid om één van onze Signature Cocktails te proeven in de London Essence bar. Hieronder het recept van het gekozen 0.0 aperitief:

100 ml LE White Peach & Jasmine soda
5 ml Yuzu sap
3 ds The Japanese Bitters Shiso Bitters

De trend naar 0.0 non-alcoholische cocktails is enorm gestegen de afgelopen jaren. Om alle gasten te kunnen voorzien van een verfijnd drankje, hebben wij The London Essence Essentials Program ontwikkeld. In plaats van een Food & Wine pairing, hebben wij met behulp van Sterrenchef Pascal Jalhay 11 recepturen gecreëerd waaruit gasten kunnen kiezen als men minder of geen wijn wil of kan drinken. Met deze alcoholvrije cocktails matchen wij de meeste smaken uit de keuken en de combinaties zijn verbluffend. Benieuwd naar van onze alcoholvrije recepturen of mogen wij een cocktailkaart op maat maken naast het wijn arrangement? Neem graag contact met ons op via beau.bennink@buscaglione.nl of bel naar 06-12156019.