International A.S.I. Sommelier Diploma

by Marja Brouwer

International A.S.I. Sommelier Diploma

 

De Internationale sommelier organisatie (A.S.I.) - waar het NGS ook bij is aangesloten – organiseert jaarlijks het ASI sommeliersexamen tot internationaal geaccrediteerd sommelier. Het behalen van dit examen, het ASI diploma, is een internationale minimumstandaard voor sommeliers waarmee een sommelier kan aantonen over de kennis en kunde te beschikken zijn/haar functie volwaardig uit te oefenen. 

Het bestuur van het Nederlands Gilde van Sommeliers heeft zich ten doel gesteld dat op termijn elke in Nederland werkzame sommelier over het ASI diploma beschikt en is zodoende actief in de opleiding en ontwikkeling van haar leden.  

Doelstelling

De doelstellingen van de ASI, en daarmee het NGS, zijn: de ontwikkeling van het beroep van sommelier, de verbetering van de vaardigheden van de sommeliers wereldwijd en het invoeren van een internationale standaard voor het beroep sommelier.

Kandidaten moeten lid zijn van een sommeliervereniging en werkzaam zijn als sommelier en moeten door de sommelier vereniging als kandidaat voor het examen worden voorgedragen.

Het examen bestaat uit een theorie en praktijk onderdeel, waarbij te testen onderwerpen wijnkennis uit de hele wereld beslaan.

In de bijlage vind je het (engels-talige) reglement voor het behalen van dit internationale diploma.

Bijlagen:
BestandBestandsgrootteLaatst gewijzigd
Bewaar het bestand A.S.I. EXAM RULES logo.pdfA.S.I. EXAM RULES logo.pdf???615 kB30-11--0001 00:19