Academie voor gastronomie / WSET (2&3)

by Marja Brouwer

www.academievoorgastronomie.nl

Passie voor Smaak
Altijd al meer van smaak, wijn en koken willen weten? Bij De Academie voor Gastronomie bent aan het goede adres. Er zijn allerlei cursussen en trainingen. Ons belangrijkste doel is om de kennis op het gebied van smaak en het combineren van wijnen en gerechten te bevorderen.

Op deze site vindt u informatie over de opleiding Gastronoom/Sommelier, de cursus Wijn-spijs en de Gastronomische Wijncursus. Er zijn ook allerlei andere mogelijkheden zoals lezingen, personeelstrainingen, wijnspijsdiners, enzovoort. Nieuw is onze unieke Turbo opleiding gastheer/cuisinier.

Gangmaker van De Academie voor Gastronomie is Peter Klosse. Hij is in 2004 gepromoveerd aan de Universiteit van Maastricht op zijn Smaakstijlenconcept. Hij is ook de schrijver van de meest gebruikte boeken op dit gebied, zoals Het Proefboek, de essentie van Smaak en Aan de Slag met Wijn.

Peter Klosse is ook een van de oprichters van de Gastronomy Group. Een samenwerkingsverband van o.a. de Wageningen Universiteit, Hotelschool Maastricht, RijnIJssel college, Koninklijk Horeca Nederland, Foodstep, Foodvalley en Food Nutrition Delta.