Madeiraproeverij in Restaurant Hermitage te Rijsoord

by Paul Op ten Berg

Madeiraproeverij in Restaurant Hermitage te Rijsoord

Verslag van een bijzondere N.G.S. proeverij, gehouden op 29 september 2003. Door Paul Op ten Berg.

Maandenlang heeft de N.G.S. Proefcommissie, onder de bezielende leiding van René Persoon, aan deze proeverij gewerkt. En daarbij ontving hij de zeer gewaardeerde ondersteuning van ons erelid Sergio Espadas, die het klaarspeelde om drie oude Madeira wijnen van het Madeira Wine Institute naar Nederland te brengen. Dit was de laatste maal dat Sergio zijn medewerking aan een N.G.S. proeverij gaf, voordat hij vertrok naar zijn nieuwe standplaats Bagdad.

De proeverij werd ingeleid en becommentarieerd door wijnschrijver Prof. Dr. Ir. Rudolf Pierik, emeritus hoogleraar aan de Landbouw Hogeschool te Wageningen, die na een aantal boeken over wijn nu ook een informatief boekje over Madeira heeft geschreven, getiteld ‘Wijneiland Madeira’.

Bijlagen:
BestandBestandsgrootteLaatst gewijzigd
Bewaar het bestand Madeiraproeverij in Restaurant Hermitage te Rijsoord.pdfMadeiraproeverij in Restaurant Hermitage te Rijsoord.pdf???143 kB30-11--0001 00:19