NGS proeverij ‘Vis met wijn’
- by Paul Op ten Berg
Verslag van de NGS proeverij ‘Vis met wijn’
gehouden op 21 mei 2007 in Hotel Restaurant De Witte Raaf te Noordwijk.
Door Paul Op ten Berg.
De wijn-spijs proeverijen en de discussies
Tot voor kort organiseerde de NGS Proefcommissie meestal voorproeverijen, die tot doel hadden het kaf van het koren te scheiden. Alleen combinaties die goed of erg goed scoorden, werden op de wijn-spijs proeverijen aan de leden gepresenteerd. Succes en enthousiasme waren verzekerd, maar de broodnodige discussie ontbrak toch enigszins. Reden waarom bij deze proeverij het roer werd omgegooid. Een zekere vorm van avontuur werd weer geïntroduceerd door gerechten en wijnen ditmaal juist niet voor te proeven, noch door de Proefcommissie, noch door chef-kok Martin Baas en sommelier Stijn Krenning. Combinaties werden ‘op papier’ gemaakt, met behulp van kennis en ervaring.