Verslag van de NGS proeverij ‘Mosselen en Wijn’

by Paul Op ten Berg

Verslag van de NGS proeverij ‘Mosselen en Wijn’

op 2 september 2013 in Restaurant De Zilte Zoen te Egmond aan Zee.

Door Paul Op ten Berg - met proefnotities van Peter Bruins.

Het onderwerp Mosselen werd ruim geïnterpreteerd door gast-kok Harrie Hendriks en gastheer Marcel Hansen, zo bleek tijdens deze zeer interessante proeverij. Beide NGS leden presenteerden een serie gerechten op basis van zeevruchten, dus behalve mosselen ook onder meer vis, St. Jacobsschelpen, scheermesjes en grote garnalen. Noël Vanwittenbergh en Edger Groeneveld vertelden de aanwezige proevers tijdens hun inleiding dat er – de crisis indachtig - qua wijnen was gekozen voor een merendeels betaalbare prijsklasse.

Bijlagen:
BestandBestandsgrootteLaatst gewijzigd
Bewaar het bestand Verslag van de NGS proeverij Wijn en Mosselen.pdfVerslag van de NGS proeverij Wijn en Mosselen.pdf???1217 kB30-11--0001 00:19