NGS proeverij van zoete wijnen uit Oostenrijk

by Paul Op ten Berg

Verslag van de proeverij van zoete wijnen uit Oostenrijk op 30 september 2013, gepresenteerd in Restaurant Vermeer te Amsterdam door Frank Smulders MW, op initiatief van Österreich Wein Marketing.

Door Paul Op ten Berg.

Frank Smulders MW presenteerde tijdens deze boeiende proeverij een serie edelzoete wijnen uit Oostenrijk. Door verschillende stijlen, verschillende druivenrassen en verschillende wijngebieden te tonen en met elkaar te vergelijken, werd de diversiteit van Oostenrijkse zoete wijnen aangetoond. Uiteraard werden bekende wijnen zoals de Ruster Ausbruch en de wijnen van Weingut Kracher geproefd, maar ook minder bekende zoals Schilfwein en een mooie zoete wijn van de rotgipfler. Het schijnt de bedoeling van ÖWM te zijn om jaarlijks een vervolg aan deze NGS proeverij te geven. En wel met droge witte en rode wijnen, waarbij dan wat meer kan worden ingegaan op wijngebieden en terroir.

Bijlagen:
BestandBestandsgrootteLaatst gewijzigd
Bewaar het bestand Verslag van de proeverij van zoete wijnen uit Oostenrijk op 30 september 2013.pdVerslag van de proeverij van zoete wijnen uit Oostenrijk op 30 september 2013.pd???1584 kB30-11--0001 00:19