NGS proeverij van de wijnen van Primum Familiæ Vini

by Paul Op ten Berg

 

 

Verslag van de NGS proeverij van de wijnen van Primum Familiæ Vini,

gehouden op 29 februari 2016 in Hotel Restaurant Valuas te Venlo.

Door Paul Op ten Berg

 

 

 

 

Om het 30-jarig jubileum van het Nederlands Gilde van Sommeliers extra luister bij te zetten, heeft Fred Nijhuis na 2 jaar lobbyen de Primum Familiae Vini (PFV) bereid gevonden om voor de eerste maal sinds haar oprichting naar Nederland te komen voor een exclusieve proeverij. Extra bijzonder omdat de PFV slechts twee keer per jaar een presentatie geeft in grote wereldsteden. Daar hoort nu ook Venlo bij. 

 

De PFV werd in 1993 opgericht door Robert Drouhin en Miguel Torres om de uitdagingen waarmee vooral familiebedrijven worden geconfronteerd, gezamenlijk het hoofd te bieden. Primum Familiæ Vini betekent in het Latijns "eerste/beste wijnfamilies". Het is een internationaal samenwerkingsverband van families met gereputeerde wijnbedrijven, die tot de top behoren in hun wijnstreek. Het aantal leden is beperkt tot 12 en nieuwe leden kunnen alleen toetreden met algemene instemming. Zodra een van bedrijven door verkoop geen familiebedrijf meer is, eindigt het lidmaatschap. Dat gebeurde in 2005 met Robert Mondavi, Californië en in 2006 met Paul Jaboulet Aîné, Rhône.

 

Bijlagen:
BestandBestandsgrootteLaatst gewijzigd
Bewaar het bestand Verslag van de NGS proeverij van de wijnen van Primum Familiæ Vini.pdfVerslag van de NGS proeverij van de wijnen van Primum Familiæ Vini.pdf???2181 kB09-03-2016 17:19