Baronarques en Château de France

by Paul Op ten Berg

 

 

Baronarques en Château de France

 

Geproefd door Paul Op ten Berg

 

 

 

Van de producenten ontving ik ter beoordeling enkele flessen wijn. Onderstaand mijn bevindingen.

 

 

 

Domaine de Baronarques

 

Dit is een oud domein in Limoux daterend uit de 17e eeuw, dat toen de naam Domaine de Lambert droeg. Het werd in 1998 verworven door Baronne Philippine de Rothschild en haar twee zonen Philippe Sereys de Rothschild en Julien de Beaumarchais de Rothschild.

 

 

 

Wijngaarden en gebouwen waren in slechte staat en werden in de vijf daarop volgende jaren respectievelijk herplant en gerenoveerd. Dat resulteerde in 2003 in het verwerven van de AOC Limoux rouge. In 2008 werd besloten om behalve de Grand Vin ook een tweede wijn te produceren, La Capitelle de Baronarques. In 2009 volgde de witte wijn Le Chardonnay de Domaine de Baronarques. Beide laatste wijnen vallen ook onder de AOC Limoux.

 

 

 

Het Domaine de Baronarques bevindt zich in de gemeente Saint-Polycarpe, in de omgeving van Limoux, Languedoc. Het omvat 43 ha aan wijngaarden met diverse bodemsoorten en microklimaten. Zowel de Atlantische Oceaan (op 400 km afstand) als de Middellandse zee (100 km ver) oefenen hier hun klimatologische invloed uit. De ligging op 250-350 m hoogte ten noorden van de Pyreneeën zorgt aanvullend voor de nodige koelte.

 

Bijlagen:
BestandBestandsgrootteLaatst gewijzigd
Bewaar het bestand Baronarques en Château de France.pdfBaronarques en Château de France.pdf???204 kB20-02-2017 19:21