Marques & Coop

by Paul Op ten Berg

 

 

Marques & Coop

Verslag van de presentatie van wijnen van het samenwerkingsverband Marques & Coop,

gehouden in Restaurant Couvert Couvert te Leuven op 6 juni 2017.

Door Paul Op ten Berg.

 

 De handen ineen

Vroeger was het in de Franse wijnwereld ‘ieder voor zich’, maar de laatste jaren ontstaan steeds meer samenwerkingsverbanden, mede onder invloed van de concurrentie van Spanje, Italië en de overzeese wijnlanden.

Zo ontstond 2 jaar geleden tijdens de Vinexpo de club Marques & Coop. Het idee erachter is dat Coöperaties vaak veel meer kunnen dan vermoed wordt. Iedere coöperatie produceert wel een of meer wijnen die in kwaliteit ver uitkomen boven het gemiddelde productieniveau.

 

Marques & Coop richt zich op deze premium wijnen en presenteert er twee van elke coöperatie. Met nog steeds een interessante verhouding tussen prijs en kwaliteit. De vandaag gepresenteerde wijnen kunnen de komende jaren plaats maken voor andere.

 

Samen vertegenwoordigen deze 12 coöperaties 4.000 leden met 30.000 ha aan wijngaarden, resulterend in een productie van 200 miljoen flessen. De leden hebben afgesproken om onderling expertise te delen. De club wil zich de komende jaren verder uitbreiden naar andere Franse wijnstreken.

 

Leden

De 12 leden van Marques & Coop bevinden zich in de meeste wijnstreken van Frankrijk. Op de presentatie in Leuven waren ze compleet aanwezig. Per cave waren twee premiumwijnen te proeven.

 

Bijlagen:
BestandBestandsgrootteLaatst gewijzigd
Bewaar het bestand Marques et Coop.pdfMarques et Coop.pdf???1219 kB05-07-2017 10:50