Alsace in smaakstijlen
- by Paul Op ten Berg
Alsace in smaakstijlen
Verslag van de NGS proeverij van Alsace wijnen,
gehouden op 26 maart 2018 in Restaurant Noble te Den Bosch,
in samenwerking met het CIVA en TOT PR.
Verslag proeverij Natasja Noorlander met aanvullingen van René Persoon,
verslag lunch Lieske Vos, foto’s Natasja Noorlander en Lieske Vos,
eindredactie Paul Op ten Berg.
Deze proeverij had tot doel om, oplopend in smaakniveau en kwaliteitsklasse, de inzetbaarheid van de verschillende smaakstijlen te laten zien voor de gastronomie. Wij werden warm welkom geheten op de mooie locatie in Den Bosch en begonnen met een inleiding van wijnjournalist Chris Alblas.
Wij kregen cijfers over zaken als totale oppervlakte, ‘terroirs’ van de Grands Crus d’Alsace en verscheidenheid in stijlen van producenten en hun ‘terroir’. In de proeverij daarna kwamen deze facetten aan de orde. De Alsace is een bekende regio, mede omdat de streek de eerste was met een Route du Vin. In het hart van de Alsace ligt de stad Colmar, waar rondom ook de meeste grote huizen zijn gevestigd.