Wijn podcast van Bart voor de thuiszitters

Marja Brouwer

Wijnimport J. Bart heeft een podcast gelanceerd. In deze tijden wanneer er misschien extra tijd is, is het luisteren naar een podcast waar je iets kan van leren een leuke bezigheid.
De podcast gaat niet alleen over de wijnen en bedrijf, maar gaat ook in op processen, druivenrassen en de regio.
Er zijn nu 3 podcasts te beluisteren en meer zullen binnenkort volgen:
 
Andy Robinson; wijnmaker bij Seghesio Family Wines in Sonomo County, California
Thys Louw; wijnmaker bij Diemersdal Wine Estate, Durbanville, Zuid-Afrika
Bo Stens Hansen; mede oprichter van de Copenhagen Sparkling Tea Company
 
De podcast is te luisteren via Spotify en de Apple & Google podcast app. Zoek op Wijnimport J. Bart.
 

Online champagne cursus voor de thuiszitters

Marja Brouwer

De 4 eerste modules van de online educatieve Champagnecursus van het Comité Champagne zijn online : champagne-mooc.com.
 
U kan zich gratis inschrijven en vanaf nu de 4 modules gratis volgen in het Engels.  Zodra u ingeschreven bent, kan u ons ook contacteren op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om op de hoogte te blijven van de eerstvolgende cursussen en proeverijen die wij zullen inplannen ter aanvulling op de MOOC.
 
Precieze data voor deze aanvullende cursussen (en of ze “live” of “online” zullen plaatsvinden) kunnen wij in de huidige omstandigheden nog niet meedelen, maar wij zullen het zeker niet nalaten u hierover te informeren in functie van de actualiteit.
 
Mocht u nog vragen hebben, laat het ons gerust weten.
 
Vriendelijke groeten
 
Grégoire Van den Ostende & Delphine Hellyn
 
Bureau du Champagne Benelux

Meld je aan:   https://www.champagne-mooc.com/

“Winefield’s Auctioneers ondersteunt restaurants met veilen van wijnvoorraden.”

Marja Brouwer

Veel restaurants zitten acuut met een cashflow probleem door de verplichte sluiting vanwege het Covid-19 virus. Ondernemers komen met slimme initiatieven om hun hoofd boven water te houden in deze crisistijd, zoals het bezorgen en cadeaubonnen. Veel restaurants hebben een grote wijnvoorraad die in de komende tijd niet liquide te maken is. Winefield’s Auctioneers helpt restaurant graag met het veilen van hun wijncollectie.
 
‘In moeilijke tijden moeten we elkaar als ondernemers steunen, de telefoon staat roodgloeiend voor aanvragen van taxatieverzoeken voor wijncollecties. Bij ons is de verkoop van wijnen geen probleem, omdat er wereldwijd veel vraag blijft en ons koperspubliek altijd goede wijnen blijft drinken - ook in crisistijd. Veel restaurants kennen Winefield’s Auctioneers wellicht nog niet en met de verkoop van wijnen  uit hun wijnvoorraad kunnen wij hopelijk een steentje bijdragen in het overleven in deze moeilijke tijd. ‘ aldus Milan Veld CEO van Winefield’s Auctioneers.
 
Direct contant geld voor uw wijnen
Hoewel het ongebruikelijk is in de veilingwereld, kan Winefields op grond van de taxaties ook direct een voorschot op de veilingresultaten uitbetalen, als dat nodig is.
 
Welke wijnen
Winefield’s Auctioneers veilt wijnen in alle categorieën. Van mooie drinkwijnen tot de echte investeringswijnen en zo ook port en gedistilleerd.
 
Veiling in Singapore
In Singapore is de situatie inmiddels weer rustig en stabiel rondom het Covid-19 virus. Op de veiling van 9 februari heeft Winefield’s daar nog ruim 90% verkocht. De volgende veiling is op 10 mei in Singapore.
Meerdere veilingen
Vanaf medio april zullen er meerdere live en online veilingen worden georganiseerd. Op www.winefields.com kan de veilingkalender gevonden worden. Taxatie verzoeken kunnen worden gemaild naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .Winefield’s komt geheel kosteloos met een waardebepaling van uw wijnvoorraad.
 
Over Winefield’s
Winefield’s is een in wijn gespecialiseerd veilinghuis met veilingen in zowel Azië als Europa en een eigen team van taxateurs en wijnexperts. Winefield’s Auctioneers is in 2006 opgericht door Milan Veld in Amsterdam en veilt sinds 2009 in Singapore. In beide landen is Winefield’s Auctioneers marktleider. www.winefields.com
 
Meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
t

NGS en Corona

Marja Brouwer


Beste wijnvrienden, leden van het Gilde,

Het is een  bizarre tijd voor ons allemaal. We zijn in een soort surrealistische film beland.
Iedereen in onze sector is gewend om minimaal 60 uur per week te werken en plotsklaps zit iedereen thuis.

Zoals jullie allemaal gelezen hebben is de wedstrijd tot een nader te bepalen tijdstip uitgesteld.
Hetzelfde geldt voor alle proeverijen die wij hadden staan.

Het bestuur zit intussen niet stil. Maar ook de  bestuursleden  moeten deze week eerst nog een aantal zaken regelen in hun bedrijven. Intussen wordt er nagedacht over wat wij voor jullie kunnen betekenen in de periode dat wij elkaar niet fysiek kunnen treffen.
Wij blijven in contact met jullie en hopen erop dat iedereen gezond blijft en dat jullie deze moeilijke tijd goed doorkomen en hopen erop dat onze bedrijven waarin wij werkzaam zijn niet collectief zullen omvallen.

Iedereen gaat nu wel tijd krijgen om de theorie weer een beetje op te halen voor zover nodig.
Wij houden jullie op de hoogte

Hartelijke groet en veel sterkte namens het hele bestuur van jullie Gilde

Heleen Boom
voorzitter