De tik van de sommelier - in Corona tijd - Marco Westra

by Marja Brouwer

Dag Allemaal,

Om deze Tik van de Sommelier af te trappen ten tijde van de Corona maatregelen zal ik beginnen zoals Heleen in de nieuwsbrief al heeft aangekondigd. Mijn naam is Marco Westra en ik ben nu zo’n 7 jaar lid van het NGS en sinds februari 2020 ben ik onderdeel van het bestuur wat ik een grote eer vind.

Ik kom uit een horecafamilie en gastvrijheid is mij met de paplepel ingegoten. Wijn is een passie die ik tijdens de hotelschool heb ontdekt. Ik vind het fantastisch om nieuwe wijnen te ontdekken en verrassende wijn en spijscombinaties te maken samen met de chef en de sommelier in restaurant Bridges in Amsterdam waar ik momenteel restaurantmanager ben.

Zeker nu in de corona tijd zijn we meer op onszelf en onze eigen omgeving aangewezen nu we allemaal thuis moeten blijven. Ik heb ontdekt dat er een aardige klusser in mij schuilt. Dit is maar goed ook met een kleine op komst, ik heb nu alle tijd om heerlijke maaltijden te maken en daar een heerlijke wijn bij te drinken. Daarnaast geniet ik nu van ons dakterras waar ik met een goed glas wijn of een lekker biertje graag mag genieten van een goede sigaar.

Vele van jullie ben ik tegengekomen op een wijnproeverij of een leuke wijnreis maar lang niet allemaal, vandaar dit leuke initiatief om elkaars interesses op deze manier te leren kennen.
Ik nomineer Niels van Overmeire voor de volgende Tik van de Sommelier.