De tik van de sommelier in Corona tijd - Vladimir Sarkisyan

by Marja Brouwer

Allereerst wil ik Natasja bedanken voor deze nominatie. Mijn naam is Vladimir Sarkisyan en ik werk als sommelier bij Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag. Mijn roots liggen in Armenië maar ik ben inmiddels al 20 jaar woonachtig in Nederland. Ruim 6100 jaar geleden zijn er sporen gevonden van wijnbouw in Armenië. Je zou dus kunnen zeggen dat wijn in mijn genen zit. Na de Middelbare Hotelschool ben ik gestart met de Vinologenopleiding, welke ik succesvol heb afgerond.

Als sommelier op Landgoed Lauswolt ben ik altijd bezig met het zoeken van nieuwe en unieke wijnen voor mijzelf maar ook voor onze wijnkaart. Ik reis graag over de hele wereld om inspiratie op te doen over wijn, samen met collega sommeliers of met mijn broer, hierdoor heb ik vele contacten opgebouwd in de wijnwereld. Door mijn contacten kan ik een verrassende wijnkaart presenteren aan onze gasten en laten zien wat echte liefde voor wijn is. In onze wijnarrangementen proberen wij altijd autochtone druivenrassen te gebruiken waaronder ook wijnen uit Armenië.

Ik help graag om de Armeense wijnen meer bekendheid te geven, omdat ik vind dat het hele unieke wijnen zijn met een verhaal. Mede door mijn Armeense achtergrond maak ik ook graag andere wijnliefhebbers enthousiast over deze wijnen.

Tijdens deze bizarre situatie zit ik al bijna 2 maanden thuis, waardoor ik heel veel tijd heb om mij goed in te lezen over de huidige wijnmaterie, ik lees heel graag diverse wijntijdschriften en wijnboeken. Uiteraard ben ik ook bezig met onze eigen wijnkaart en met onze wijnkelder om die te reorganiseren. Ook kan ik hierdoor mijn sport oppakken, in mijn vrije tijd vind ik het leuk om een potje te boksen. In mijn jeugd-jaren ben ik junior Nederlands kampioen boksen
geweest en heb ook de Gouden Handschoen in de klasse lichtweltergewicht gewonnen.

Tot slot hoop ik dat iedereen gezond blijft en dat we vanaf 1 juni weer ons mooie vak mogen uitoefenen waarin we goed zijn. Hierbij wil ik Priscilla van der Voort nomineren.