De tik van de sommelier - in Corona tijd - Marco Westra

Marja Brouwer

Dag Allemaal,

Om deze Tik van de Sommelier af te trappen ten tijde van de Corona maatregelen zal ik beginnen zoals Heleen in de nieuwsbrief al heeft aangekondigd. Mijn naam is Marco Westra en ik ben nu zo’n 7 jaar lid van het NGS en sinds februari 2020 ben ik onderdeel van het bestuur wat ik een grote eer vind.

Ik kom uit een horecafamilie en gastvrijheid is mij met de paplepel ingegoten. Wijn is een passie die ik tijdens de hotelschool heb ontdekt. Ik vind het fantastisch om nieuwe wijnen te ontdekken en verrassende wijn en spijscombinaties te maken samen met de chef en de sommelier in restaurant Bridges in Amsterdam waar ik momenteel restaurantmanager ben.

Zeker nu in de corona tijd zijn we meer op onszelf en onze eigen omgeving aangewezen nu we allemaal thuis moeten blijven. Ik heb ontdekt dat er een aardige klusser in mij schuilt. Dit is maar goed ook met een kleine op komst, ik heb nu alle tijd om heerlijke maaltijden te maken en daar een heerlijke wijn bij te drinken. Daarnaast geniet ik nu van ons dakterras waar ik met een goed glas wijn of een lekker biertje graag mag genieten van een goede sigaar.

Vele van jullie ben ik tegengekomen op een wijnproeverij of een leuke wijnreis maar lang niet allemaal, vandaar dit leuke initiatief om elkaars interesses op deze manier te leren kennen.
Ik nomineer Niels van Overmeire voor de volgende Tik van de Sommelier.

NGS en Corona

Marja Brouwer


Beste wijnvrienden, leden van het Gilde,

Het is een  bizarre tijd voor ons allemaal. We zijn in een soort surrealistische film beland.
Iedereen in onze sector is gewend om minimaal 60 uur per week te werken en plotsklaps zit iedereen thuis.

Zoals jullie allemaal gelezen hebben is de wedstrijd tot een nader te bepalen tijdstip uitgesteld.
Hetzelfde geldt voor alle proeverijen die wij hadden staan.

Het bestuur zit intussen niet stil. Maar ook de  bestuursleden  moeten deze week eerst nog een aantal zaken regelen in hun bedrijven. Intussen wordt er nagedacht over wat wij voor jullie kunnen betekenen in de periode dat wij elkaar niet fysiek kunnen treffen.
Wij blijven in contact met jullie en hopen erop dat iedereen gezond blijft en dat jullie deze moeilijke tijd goed doorkomen en hopen erop dat onze bedrijven waarin wij werkzaam zijn niet collectief zullen omvallen.

Iedereen gaat nu wel tijd krijgen om de theorie weer een beetje op te halen voor zover nodig.
Wij houden jullie op de hoogte

Hartelijke groet en veel sterkte namens het hele bestuur van jullie Gilde

Heleen Boom
voorzitter

Online champagne cursus voor de thuiszitters

Marja Brouwer

De 4 eerste modules van de online educatieve Champagnecursus van het Comité Champagne zijn online : champagne-mooc.com.
 
U kan zich gratis inschrijven en vanaf nu de 4 modules gratis volgen in het Engels.  Zodra u ingeschreven bent, kan u ons ook contacteren op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om op de hoogte te blijven van de eerstvolgende cursussen en proeverijen die wij zullen inplannen ter aanvulling op de MOOC.
 
Precieze data voor deze aanvullende cursussen (en of ze “live” of “online” zullen plaatsvinden) kunnen wij in de huidige omstandigheden nog niet meedelen, maar wij zullen het zeker niet nalaten u hierover te informeren in functie van de actualiteit.
 
Mocht u nog vragen hebben, laat het ons gerust weten.
 
Vriendelijke groeten
 
Grégoire Van den Ostende & Delphine Hellyn
 
Bureau du Champagne Benelux

Meld je aan:   https://www.champagne-mooc.com/

Pagina 2 van 2