De tik van de sommelier - Priscilla vd Voort

Marja Brouwer

Mijn naam is Priscilla van der Voort, 29 jaar oud.

Mijn eerste baantje in de horeca was op mijn 15de in een Chinees restaurant.
Tijdens mijn middelbare school moest ik eigenlijk al een keuze maken van het beroep dat ik later wilde uitoefenen. Ik had toentertijd gekozen voor de sector uiterlijke verzorging maar dat vond ik eigenlijk helemaal niet leuk. Dus toen het erop aan kwam om een keuze te maken voor een vervolgopleiding en ik het wel erg naar mijn zin had in het Chinese restaurant was de keuze makkelijk gemaakt en heb ik mij ingeschreven voor de middelbare hotelschool. Ik heb toen gekozen voor BBL omdat ik het fijner vind om in de praktijk te leren.
Ik ben eigenlijk tijdens mijn schoolperiode blijven hangen bij Hofstede Meerzigt. Ik wist dat ik hier nog heel veel kon leren en heb dan ook hier drie jaar als leerling gastvrouw gewerkt.
Ik heb veel geleerd in deze periode. En ook passie voor de wijn gekregen.  Na het afronden van de hotelschool heb ik mij direct ingeschreven voor de opleiding vinoloog van de wijnacademie.

Ik heb eerst als assistent-sommelier gewerkt bij Hofstede Meerzigt in Zoetermeer. Daarna werd ik sommelier bij Rijsel in Amsterdam en nu zit ik al bijna 3 jaar bij Waterproef in Scheveningen.
Ik werk nu met een wijnkaart met meer dan 900 referenties. Ik vind het erg leuk om de wijnarrangementen samen te stellen en dan niet voor de bekende weg te gaan.
Sommelier zijn is een mooi vak. Ik leer elke dag weer iets nieuws. De interessante proeverijen die er worden gehouden. En de mooie wijnreizen die ik mag maken. Sommeliers die ik ontmoet tijdens deze reizen en met hun te sparren over wijn.

Naast de wijn heb ik ook nog andere interesses. Zo heb ik samen met een vriendin een moestuin van 100m2..  wat enorm veel werk is. Vind ik het leuk om vintage meubels/spullen op te knappen. En ga ik graag met mijn vriend lekker uit eten. 

Even voorstellen: EuroCave, onze nieuwe hoofdsponsor

Marja Brouwer

Sinds EuroCave in 1976 de wijnkast heeft uitgevonden, timmert dit Franse merk aan de weg om aan de top te blijven van de markt voor het bewaren, serveren en presenteren van wijnen. Wat kun je bij EuroCave vinden:

Wijnkasten
Wijnkasten in alle soorten (1,2 en multizone) en maten (S,M en L) en voor elk budget. Door de vele connecties in de wijnhandel, koppelen we graag partijen aan elkaar voor een ‘gratis’ wijnkast. Bekijk de wijnkasten overzichtspagina.

Wijn per glassystemen
EuroCave biedt zowel een tapsysteem (dus met stikstof) als een systeem op basis van vacumeren. Doel van de systemen: unieke presentatie, perfecte serveertemperatuur en geen verspilling van wijn. Bekijk de wijn per glas overzichtspagina.

Wijnvitrine
EuroCave is uw partner als het gaat om een maatwerk wijnvitrine of een glazen inloop ruimte voor wijnopslag. Perfect van temperatuur en natuurlijk een lust voor het oog. Bekijk de maatwerk oplossingen.

Wijnrekken
Wijnrekken van verschillende materialen met als gezamenlijk kenmerk: modulair, kwalitatief en duurzaam. Voor een overzichtelijk wijnopslag in de kelder, wijnkamer of wijnwand. Bekijk de wijnrekken overzichtspagina.

Wijnkelderkoeling
Voor het klimatiseren van een ruimte voor het bewaren van wijn, is de INOA het beste geschikt. De meest stille wijnkelderkoeling zorgt voor de temperatuur, de luchtvochtigheid en de luchtcirculatie. Bekijk de INOA.

In contact komen met EuroCave? Bel (0416 344400) of mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) Erik van ’t Hoog, accountmanager B2B bij EuroCave. Erik denkt graag met je mee en weet een oplossing voor ‘elk wijn probleem’. 

EuroCave Professional
www.eurocave.nl/professional

maatwerk vitrine

moderne wijnkelder

wijn per glas systeem in horeca setting

wijnkast in horeca setting

wijnrek achter glazen wand

 

In memoriam Willem-Jan Klomp

Marja Brouwer

Op donderdagavond 5 december bereikte ons het trieste bericht dat ons NGS lid  Willem-Jan Klomp, de  restaurant manager van Restaurant Noble in 's-Hertogenbosch plotseling is overleden.
Met  Willem-Jan verliezen we een rustige, passievolle topper in zijn vak.  Hij kende zijn vaste gasten en hun wensen en wist wat een goede balans is in een wijn-spijscombinatie.  
In 2017 maakte Willem-Jan - na 9 jaar - de overstap van De Zwaan in Etten-Leur naar Noble in 's-Hertogenbosch.  
Willem-Jan (1979) werkte voor zijn komst naar De Zwaan voor restaurant La Rive (Amstel Hotel Amsterdam), Restaurant Excelsior (Hotel de l’Europe Amsterdam), Restaurant De Karpendonkse Hoeve (Eindhoven) en Restaurant Chalet Royal (Den Bosch). Chalet Royal van Gerrit Greveling was de voorganger van Noble in hetzelfde pand in Den Bosch. Willem-Jan was Nederlands Kampioen Gastvrijheid in zowel 2004 als 2005.
In 2018 was Willem-Jan geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meestergastheer.
Wij wensen zijn familie, vrienden en collega's veel sterkte bij dit grote verlies.

 

Proef en win een wijnreis naar Pays d’Oc

Marja Brouwer

Adriaan Visser van Tribeca behaalt Advanced Sommelier titel

Marja Brouwer

Adriaan Visser, sommelier bij tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze heeft de titel Advanced Sommelier behaald van The Court of Master Sommeliers. Hij is de derde Nederlander in bezit van deze titel. De andere twee zijn Jan Willem van der Hek en Richelle van Gemert.

Roy Pelgrim, de maître sommelier van Tribeca is maar wat trots op de Advanced Sommelier titel van zijn ‘pupil’ Adriaan Visser. ‘Het hele team van Tribeca is apetrots op Adriaan,’ laat hij weten. Visser werkt sinds het voorjaar van 2019 voor Tribeca, hiervoor was hij al collega van Roy Pelgrim bij Cordial in Oss.
The Court of Masters Sommeliers biedt drie diploma’s aan: sommelier, gevorderd (Advanced) Sommelier en Master Sommelier.
Master Sommelier
De opleiding tot Master Sommelier is de hoogst haalbare opleiding voor sommeliers in de wereld en het wordt als een van de moeilijkste examens ter wereld gezien. Het slagingspercentage ligt rond de 8 procent, sinds 1969 hebben 256 sommeliers wereldwijd deze titel in ontvangst mogen nemen.
In Nederland zijn slechts drie sommeliers in bezit van de titel Advanced Sommelier. Naast Adriaan Visser zijn dat Jan Willem van der Hek en Richelle van Gemert. Van der Hek studeert momenteel voor de titel Master Sommelier.

Subcategorieën

Pagina 1 van 3