Harvest Sessions with Elaine Chukan Brown

Marja Brouwer

 

Graag informeren wij U over 4 aanstaande episodes van onze ‘California Harvest Sessions’ met wijnschrijfster Elaine Chukan Brown van https://www.jancisrobinson.com/

Dit is een speciale serie met een update over de veelbesproken 2020 oogst in Californië waarbij we per regio diverse vooraanstaande wijnmakers interviewen.

De eerste begint reeds morgen op 27 Oktober a.s. om 19.00 CET en zal zich richten op de Central Coast waarbij Graham Tatomer (Tatomer Winery) en Tyler Thomas (Dierberg&Star Lane) aan het woord komen. Zij zullen de tour starten in Santa Barbara en via San Luis Obispo in Monterey uitkomen. De hieropvolgende series zullen ondermeer gaan over mousserende wijnen en over de oogst in Napa en Sonoma (met beroemdheid Steve Matthiasson).

Zet voor een uitgebreid oogstrapport deze data alvast in uw agenda en registreer via deze Zoom link:https://wineinstitute.zoom.us/webinar/register/3215892133735/WN_ZhrNwUAgRcS-1_TAp9KPyw

 27 Oktober - 19.00

10 November - 19.00

3 November - 19.00

17 November – 19.00


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2020 California Wine Institute All rights reserved.

 

Our mailing address is:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Want to change how you receive these emails?

You can update your preferences or unsubscribe from this list.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This email was sent to Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences 

California Wine Institute - Europe office · Benoordenhoutseweg 25 · The Hague, Zh 2596 aa · Netherlands 

 

 

 

 

 

 

Copa Jerez 2020: teams gezocht

Marja Brouwer

Gezocht: teams die de ultieme uitdaging aandurven ..  Copa Jerez Nederlandse finale 2020!

Copa Jerez, de competitie waarbij het gaat om de perfecte sherrywijn-spijs combinatie, gaat binnenkort van start.  Om de twee jaar brengt Copa Jerez teams, elk bestaande uit een sommelier en een chefkok, uit acht landen bij elkaar, om op hoog niveau te strijden voor de Copa Jerez.

Nederland is altijd goed vertegenwoordigd en heeft in voorgaande edities al mooie prijzen in de wacht gesleept en heeft in 2009 en 2017 zelfs de finale gewonnen.

Eind november 2020 kunt u als sommelier ook samen met een chefkok deelnemen aan de nationale finale van Copa Jerez. Het winnende team zal in het najaar 2021 afreizen naar het Zuid-Spaanse Jerez om deel te nemen aan de 9e editie van de Internationale Copa Jerez.

Wilt u ook deelnemen aan deze competitie? Binnenkort zullen wij u informeren hoe u zich in kunt schrijven. Uiteraard kunt u wel alvast het volgende voorbereiden:

-     uw gedachten laten gaan over met wie u een team vormt

-     drie gerechten bedenken die de perfecte combinatie vormen met drie bijzondere sherrywijnen.

Medio oktober zullen we verdere informatie sturen over de organisatie van de finale.

Hier de link naar de site van Sherry https://www.sherry.wine/copa-jerez/about-history met informatie over Copa Jerez finale en ons verslag over de geschiedenis van Copa Jerez in Nederland.

Lees alvast voor meer informatie de bijgevoegde pdf . 

Initiatiefnemers: Consejo Regulador van de DO ‘Jerez-Xérès-Sherry’ and ‘Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda’, Fedejerez  en ICEX.

Wilt u meer weten? Neem gerust contact met ons op. T 070 364 31 66 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Bijlagen:
BestandBestandsgrootteLaatst gewijzigd
Bewaar het bestand CopaJerezRegulationsNationalCompetitions.pdfCopaJerezRegulationsNationalCompetitions.pdf???373 kB05-10-2020 11:02

Even voorstellen: EuroCave, onze nieuwe hoofdsponsor

Marja Brouwer

Sinds EuroCave in 1976 de wijnkast heeft uitgevonden, timmert dit Franse merk aan de weg om aan de top te blijven van de markt voor het bewaren, serveren en presenteren van wijnen. Wat kun je bij EuroCave vinden:

Wijnkasten
Wijnkasten in alle soorten (1,2 en multizone) en maten (S,M en L) en voor elk budget. Door de vele connecties in de wijnhandel, koppelen we graag partijen aan elkaar voor een ‘gratis’ wijnkast. Bekijk de wijnkasten overzichtspagina.

Wijn per glassystemen
EuroCave biedt zowel een tapsysteem (dus met stikstof) als een systeem op basis van vacumeren. Doel van de systemen: unieke presentatie, perfecte serveertemperatuur en geen verspilling van wijn. Bekijk de wijn per glas overzichtspagina.

Wijnvitrine
EuroCave is uw partner als het gaat om een maatwerk wijnvitrine of een glazen inloop ruimte voor wijnopslag. Perfect van temperatuur en natuurlijk een lust voor het oog. Bekijk de maatwerk oplossingen.

Wijnrekken
Wijnrekken van verschillende materialen met als gezamenlijk kenmerk: modulair, kwalitatief en duurzaam. Voor een overzichtelijk wijnopslag in de kelder, wijnkamer of wijnwand. Bekijk de wijnrekken overzichtspagina.

Wijnkelderkoeling
Voor het klimatiseren van een ruimte voor het bewaren van wijn, is de INOA het beste geschikt. De meest stille wijnkelderkoeling zorgt voor de temperatuur, de luchtvochtigheid en de luchtcirculatie. Bekijk de INOA.

In contact komen met EuroCave? Bel (0416 344400) of mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) Erik van ’t Hoog, accountmanager B2B bij EuroCave. Erik denkt graag met je mee en weet een oplossing voor ‘elk wijn probleem’. 

EuroCave Professional
www.eurocave.nl/professional

maatwerk vitrine

moderne wijnkelder

wijn per glas systeem in horeca setting

wijnkast in horeca setting

wijnrek achter glazen wand

 

De tik van de sommelier - Priscilla vd Voort

Marja Brouwer

Mijn naam is Priscilla van der Voort, 29 jaar oud.

Mijn eerste baantje in de horeca was op mijn 15de in een Chinees restaurant.
Tijdens mijn middelbare school moest ik eigenlijk al een keuze maken van het beroep dat ik later wilde uitoefenen. Ik had toentertijd gekozen voor de sector uiterlijke verzorging maar dat vond ik eigenlijk helemaal niet leuk. Dus toen het erop aan kwam om een keuze te maken voor een vervolgopleiding en ik het wel erg naar mijn zin had in het Chinese restaurant was de keuze makkelijk gemaakt en heb ik mij ingeschreven voor de middelbare hotelschool. Ik heb toen gekozen voor BBL omdat ik het fijner vind om in de praktijk te leren.
Ik ben eigenlijk tijdens mijn schoolperiode blijven hangen bij Hofstede Meerzigt. Ik wist dat ik hier nog heel veel kon leren en heb dan ook hier drie jaar als leerling gastvrouw gewerkt.
Ik heb veel geleerd in deze periode. En ook passie voor de wijn gekregen.  Na het afronden van de hotelschool heb ik mij direct ingeschreven voor de opleiding vinoloog van de wijnacademie.

Ik heb eerst als assistent-sommelier gewerkt bij Hofstede Meerzigt in Zoetermeer. Daarna werd ik sommelier bij Rijsel in Amsterdam en nu zit ik al bijna 3 jaar bij Waterproef in Scheveningen.
Ik werk nu met een wijnkaart met meer dan 900 referenties. Ik vind het erg leuk om de wijnarrangementen samen te stellen en dan niet voor de bekende weg te gaan.
Sommelier zijn is een mooi vak. Ik leer elke dag weer iets nieuws. De interessante proeverijen die er worden gehouden. En de mooie wijnreizen die ik mag maken. Sommeliers die ik ontmoet tijdens deze reizen en met hun te sparren over wijn.

Naast de wijn heb ik ook nog andere interesses. Zo heb ik samen met een vriendin een moestuin van 100m2..  wat enorm veel werk is. Vind ik het leuk om vintage meubels/spullen op te knappen. En ga ik graag met mijn vriend lekker uit eten. 

Proef en win een wijnreis naar Pays d’Oc

Marja Brouwer

Subcategorieën

Pagina 1 van 3