Nederlandse wijnmaakster lanceert 6 Pinot Noirs uit zes verschillende landen wereldwijd

by Marja Brouwer

Het lijkt een onwezenlijke droom, maar wijnliefhebster en genomineerde voor Wijnvrouw van het Jaar Monique Breuer is hard op weg het mogelijk te maken: de productie van zes Pinot Noir wijnen in zes verschillende landen over de hele wereld. Deze exclusieve collectie Serendipity is met recht uniek te noemen. Breuer wordt bij haar project gesteund door Coenecoop Wine Traders, marktleider op het gebied van biologische wijnen.

Een wereldreis voor wijnliefhebbers
Van de eerste Pinot Noir Serendipity zijn inmiddels vijf jaargangen gemaakt in de Hemel-en-aarde-vallei in Zuid-Afrika. De tweede uit de Duitse wijnstreek de Ahr is in productie. Na Zuid-Afrika en Duitsland volgen en Amerika (Oregon), Chili, Nieuw-Zeeland en Frankrijk (Bourgogne). In 2025 moet de collectie compleet zijn. Elke pinot noir wordt gemaakt van dezelfde druif die groeit onder dezelfde zon. Maar die druif groeit op een andere grond en in een ander klimaat. En dat proef je. De Serendipity collectie wordt een soort van wereldreis voor de echte wijnliefhebber. Als de Serendipity collectie af is, sluit Breuer haar wijnassortiment feestelijk af met een champagne die puur bestaat uit de pinot noir druif.

Coenecoop voegt Pinot Noir Serendipity toe aan assortiment
De keuze voor zes verschillende wijnen van dezelfde druif is uniek in de wijnwereld. De meeste wijnassortimenten bestaan uit 6 of 12 verschillende wijnen van verschillende druiven. En juist dat bracht Monique op het idee om het helemaal anders te doen: ‘Ik wilde laten zien hoe een druif van verschillende terroirs anders kan smaken. De pinot noir is een moeilijke druif, maar met de juiste zorg en aandacht kun je er wel een ultiem mooie en elegante wijn van maken. Een uitdaging die ik graag aanga. Niet een keer, maar zes! Ik wil mijn missie volbrengen en zo op mijn manier een legacy achterlaten. Iets waar ik trots op ben én waar andere wijnliefhebbers van kunnen genieten.
Breuer is niet de enige die wat in deze nieuwe aanpak ziet. Onlangs heeft Coenecoop de Pinot Noir Serendipity toegevoegd aan haar assortiment. Richard van der Linden : ‘We vinden het heel bijzonder hoe Monique haar droom verwezenlijkt, en ondersteunen haar daar graag bij. We zien erg uit naar de volgende pinot noir. Als die net zo goed zijn als deze, belooft dat veel goeds!’

Over Pinot Noir Serendipity : Een elegante, lichtvoetige Pinot Noir met veel rood fruit, aardse, gekruide tonen en een iets rokerige touch. De wijn is verkrijgbaar bij diverse wijnspeciaalzaken, wordt geschonken bij verschillende (sterren) restaurants en te koop via de webshop: http://pinotnoirserendipity.com/winkel/.