De tik van de sommelier - Priscilla vd Voort

by Marja Brouwer

Mijn naam is Priscilla van der Voort, 29 jaar oud.

Mijn eerste baantje in de horeca was op mijn 15de in een Chinees restaurant.
Tijdens mijn middelbare school moest ik eigenlijk al een keuze maken van het beroep dat ik later wilde uitoefenen. Ik had toentertijd gekozen voor de sector uiterlijke verzorging maar dat vond ik eigenlijk helemaal niet leuk. Dus toen het erop aan kwam om een keuze te maken voor een vervolgopleiding en ik het wel erg naar mijn zin had in het Chinese restaurant was de keuze makkelijk gemaakt en heb ik mij ingeschreven voor de middelbare hotelschool. Ik heb toen gekozen voor BBL omdat ik het fijner vind om in de praktijk te leren.
Ik ben eigenlijk tijdens mijn schoolperiode blijven hangen bij Hofstede Meerzigt. Ik wist dat ik hier nog heel veel kon leren en heb dan ook hier drie jaar als leerling gastvrouw gewerkt.
Ik heb veel geleerd in deze periode. En ook passie voor de wijn gekregen.  Na het afronden van de hotelschool heb ik mij direct ingeschreven voor de opleiding vinoloog van de wijnacademie.

Ik heb eerst als assistent-sommelier gewerkt bij Hofstede Meerzigt in Zoetermeer. Daarna werd ik sommelier bij Rijsel in Amsterdam en nu zit ik al bijna 3 jaar bij Waterproef in Scheveningen.
Ik werk nu met een wijnkaart met meer dan 900 referenties. Ik vind het erg leuk om de wijnarrangementen samen te stellen en dan niet voor de bekende weg te gaan.
Sommelier zijn is een mooi vak. Ik leer elke dag weer iets nieuws. De interessante proeverijen die er worden gehouden. En de mooie wijnreizen die ik mag maken. Sommeliers die ik ontmoet tijdens deze reizen en met hun te sparren over wijn.

Naast de wijn heb ik ook nog andere interesses. Zo heb ik samen met een vriendin een moestuin van 100m2..  wat enorm veel werk is. Vind ik het leuk om vintage meubels/spullen op te knappen. En ga ik graag met mijn vriend lekker uit eten.