13 en 14 mei Trophée Henriot in Amersfoort


14 mei 2018; Het Nederlands Kampioenschap voor Sommeliers, de Trophée Henriot wordt grootser dan ooit, serieuzer dan ooit. Dé sommelierswedstrijd met onder andere Ruben Kwakman, Lendl Mijnhijmer en Richelle van Gemert. Wie gaat er winnen? ’s Avonds wordt de beste sommelier van Nederland bekendgemaakt. Er wordt dus ook indrukwekkend gekookt met een 5-gangen diner gefaciliteerd door Jonnie Boer***, Onno Kokmeijer**, Jarno Eggen**, Adrian Zarzo*, Raoul Meuwese* en vele andere toppers. Schrijf het maar vast in je agenda, dit wordt een niet-te-missen evenement.

De afgelopen dertig jaar is het aantal en niveau van sommeliers gegroeid van een kleine groep werkzaam in eliterestaurants tot een wijdverspreid en breed gezelschap van alle leeftijden werkzaam in de meest uiteenlopende restaurants.
‘Sommeliers zijn de nieuwe sterren, de nieuwe chefkoks’ is al te horen op de radio. Ook het aantal en het niveau van de deelnemers aan het NK is elk jaar beter. In de aanloop naar de wedstrijd worden een aantal sommeliers gevolgd in de media om het brede publiek kennis te laten maken met wat een sommelier nu eigenlijk doet en hoe zwaar, uitdagend, spannend en intrigerend het werk kan zijn. We hebben in Nederland misschien zelfs binnenkort een heuse Mastersommelier (daarvan zijn er nog geen 250 wereldwijd). Sommeliers verdienen een podium en vandaar dat we het komend jaar groots aanpakken.

In 2018 zal verdeeld over twee dagen een groep van ambitieuze, talentvolle sommeliers de strijd aangaan in het Kloosterhotel in Amersfoort. Zondag 13 mei vindt de theorie plaats en maandag 14 mei de praktijk. Wijn serveren, fouten herkennen, de ideale gastheer/vrouw proberen te zijn, blindproeven, het komt allemaal voorbij. De finale op maandagmiddag waar de laatste drie sommeliers het onderste uit de karaf halen (of juist niet) zal gebeuren voor een zaal van 250 gasten. Vervolgens zal een 5-gangen diner met begeleidende wijnen worden geserveerd in samenwerking met een aantal topchefs en leerlingen van het Kloosterhotel.

Dus schrijf de datum maar vast in, 14 mei 2018 Kloosterhotel Amersfoort, het Nederlands Kampioenschap voor Sommeliers, de Trophée Henriot. Misschien vind je het ook leuk om alvast in contact te treden met sommeliers die deelnemen? Via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. is alle informatie op te vragen, we helpen je graag contact te leggen met de sommelier die bij jouw doelgroep past.

Iedereen kan komen kijken. Vanaf 16:00 uur vindt de finale plaats, open voor publiek. Ook kan ieder die wil deelnemen aan het galadiner waar de winnaar bekend zal worden gemaakt. De kosten voor het diner zullen 75 euro gaan zijn inclusief wijnen. Er zijn 150 kaarten beschikbaar via
www.wijnkooperijdelange.nl/trophee-henriot-2018-nk-sommeliers.html

Graag zien we je op 13 en/of 14 mei in Amersfoort.