7 september 2020 Perswijn proeverij Le Tour de Champagne

Marja Brouwer

11.00 - 12.30 uur: doorlopende proeverij sommeliers
12.30 - 16.30 uur: doorlopende proeverij professionals
13.00 - 1 3.45 uur: Masterclass I
14.15 - 15.00 uur: Masterclass II
15.30 - 16.15 uur: Masterclass III 
18.00 - 21.00 uur: doorlopende proeverij voor consumenten
18.30 - 19.15 uur: Masterclass IV

Locatie: Amsterdam 
Informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

13 september NK Blindproeven

Marja Brouwer

Wijziging datum CONCOURS LE VIN EN DIRECT, het NK Blindproeven 2020


Naar aanleiding van de recente COVID-19 ontwikkelingen heeft Nijhuis Consultancy & Services besloten de derde editie van het NK Blindproeven, het CONCOURS LE VIN EN DIRECT, te verplaatsen naar ZONDAG 13 SEPTEMBER 2020.


Ongewijzigd
De beslissing bleek noodzakelijk en heeft uiteraard verschillende consequenties, waarvan de meeste gelukkig te overzien zijn en sommige zelfs positief genoemd kunnen worden. Zo borgen we de continuïteit van het evenement en houden we meer dan ooit rekening met relevante gezondheidsaspecten voor zowel deelnemers, bezoekers, partners en personeel als het eigen organisatieteam. De opzet van de wedstrijd én de kans om de Nederlandse eer te verdedigen op het WK Blindproeven op zaterdag 10 oktober 2020 in Bordeaux blijven ongewijzigd.

Inschrijvingen
Met 24 inschrijvingen zit het CONCOURS LE VIN EN DIRECT, het NK Blindproeven in principe vol en alle inschrijvingen blijven gehandhaafd; opnieuw aanmelden is dus niet nodig. Eventuele aanpassingen in teams worden uiteraard zonder mankeren doorgevoerd.

Samen
Samen met alle teams, onze partners en medewerkers maken we het CONCOURS LE VIN EN DIRECT ook in september het sportieve, feestelijke en succesvolle evenement waar iedereen met genoegen naar uitkijkt, aan meewerkt en meedoet.

Voor vragen en nadere informatie over dit bericht of het CONCOURS LE VIN EN DIRECT, het NK Blindproeven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

28 september Inspiratieproeverij Wijnimport J. Bart

Marja Brouwer

Aanvang: 11.00 – 17.00 uur

Locatie: Fort Benoorden Purmerend
Aanmelden: https://www.wijnimportbart.nl/

27-30 september Champagnereis voor sommeliers

Marja Brouwer

(Uitgestelde reis)

Bij deze nodig ik je uit voor de Sommelier Champagnereis.
De reis gaat plaatsvinden van 22-25 maart 2020. 
Het wordt een veelzijdige reis waarbij we dit jaar verblijven in hartje Epernay.
We gaan in ieder geval Charles Heidsieck en ook het Comité Champagne bezoeken. Meer namen volgen. Daarnaast een aantal kleine champagneproducenten o.a. van Brouzje.

We verblijven in een 3* hotel, en voor iedereen is er een 1-persoonskamer gereserveerd.
 
Deelname
We hebben dit jaar plek voor 20 sommeliers, assistent-sommeliers of maitre-sommeliers. Deelname is op volgorde van aanmelding.
Sommeliers die niet eerder zijn mee geweest hebben voorrang op deelname tot 31 januari.
Liefhebbers die niet onder de doelgroep vallen kunnen zich opgeven en plaatsen we op de wachtlijst. Zodra er plek is wordt dit gecommuniceerd. 
De eigen bijdrage voor deelname is €595,00 per persoon.
Zodra het programma definitief is, volgt voor vertrek een resterend bedrag voor de – niet inbegrepen champagne/wijn – bij de lunches en diners. Afgelopen jaar was dat €95,00 per persoon.
 
Via deze link en de bijlage lees je meer info: https://www.champagnetravel.nl/groepsreizen/sommelierreis/
Aanmelden of een optie boeken tot uiterlijk 10 februari kan via deze link: Inschrijven of optie boeken
 

24 - 29 september sommelier reis naar Zuid Afrika

Marja Brouwer

In 2020 organiseert Wines of South Africa weer een sommeliersreis naar Zuid-Afrika. Wij geven graag de mogelijkheid aan een kleine groep om, gedeeltelijk gefinancierd, mee te reizen naar Zuid-Afrika.

Deelnemers aan de reis moeten wel zelf hun vliegticket betalen, Wines of South Africa betaalt alle kosten ter plaatsen zoals vervoer, verblijf en maaltijden voor 6 nachten.

De reis zal in ieder geval regio’s zoals Constantia, Stellenbosch, Hemel-en-Aarde en Swartland insluiten. Wij slapen doorgaans op de boerderijen bij de mensen thuis. Dit betekent dat je soms bereid moet zijn een kamer te delen met een reisgenoot. Dit is een unieke kans om de wijnmakers persoonlijk te ontmoeten en te genieten van warme Zuid-Afrikaanse gastvrijheid.
Heb jij nog een regio of wijnmaker waar je absoluut naartoe wilt? Geef het dan door en wij proberen ons best om het mogelijk te maken in het programma.

Aanvang reis: ochtend 24 september 2020 (aankomst op 23 september in de avond als je rechtstreeks met KLM naar Kaapstad vliegt)

Einde reis: 29 september (vertrek in de avond met KLM vlucht)

Reizigers hebben de mogelijkheid om eerder aan te komen of langer te blijven op eigen kosten. Airport pick-ups en drop-offs worden alleen op 23 en 29 september voor de KLM vlucht geregeld voor de hele groep.

Wil jij graag deelnemen aan de reis? Stuur dan een email aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met een korte motivering vóór 2 maart. Wij geven de voorkeur aan sommeliers die werken in een restaurant waar zij de mogelijkheid hebben om nieuwe wijnen uit Zuid-Afrika op de kaart te zetten en die nog niet eerder in Zuid-Afrika zijn geweest.

Met vriendelijke groet,
Sara Channell

Market Manager The Netherlands
Tel: +31633979988
www.wosa.nl