26 mei 2019 2e editie Nederlands kampioenschap blindproeven Concours Le Vin en Direct

Marja Brouwer

Het ‘Nederlands kampioenschap blindproeven’ beleeft in 2019 haar tweede editie onder de naam CONCOURS LE VIN EN DIRECT.

De 2e editie van NK blindproeven vindt plaats op zondag 26 mei 2019 en zal worden omlijst met verschillende aanvullende activiteiten. Fred Nijhuis benadrukt dat het NK niet alleen een uiterst sportieve krachtmeting met een bijzondere mix van plezier, kennis en kunde is. Het is tevens de officiële selectie van het team dat Nederland zal vertegenwoordigen tijdens het WK in Frankrijk, een initiatief van het  wijnmagazine La Revue du vin de France (RVF). NCS en haar partners stellen professionele én particuliere wijnkenners uit Nederland in staat om zich via het NK te kwalificeren voor deelname aan het WK in Frankrijk, dat op 11 en 12 oktober 2019 zal plaatsvinden in Château de Chambord  in Frankrijk.

Le Vin en direct uit Delden, zal tot en met 2023 als premium partner van het evenement optreden en tevens de hoofdprijs voor haar rekening nemen. Het NK blindproeven wordt met ingang van 2019 gepresenteerd onder de naam CONCOURS LE VIN EN DIRECT.

Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten in Soesterberg is eveneens een nieuwe partner. Als locatie staat zij garant voor de ambiance én service die aansluiten op de essentie van het NK. Door meerjarige afspraken met de partners krijgt het NK blindproeven de komende jaren een vaste plaats én moment op de Nederlandse proefagenda: telkens op de laatste zondag van mei.

Fred Nijhuis is verantwoordelijk voor de organisatie van deze wedstrijd.

Informatie en aanmelden: www.fred-nijhuis.nl of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

28 mei en 4 juni Workshop Montepulciano

Marja Brouwer

Dinsdagen 28 mei en 4 juni 2019: Tweedelige Workshop Montepulciano versus Montepulciano
Workshop over de druif uit de Abruzzen versus de wijn uit de Toscaanse gemeente.
https://www.fred-nijhuis.nl/workshops/

3 juni Open dag Wijnacademie

Marja Brouwer

De Wijnacademie organiseert op maandag 3 juni 2019 een open dag voor belangstellenden voor de opleiding Vinoloog van de Wijnacademie. 

Info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

4 juni Ribera del Duero Masterclass door Cees van Casteren

Marja Brouwer

Locatie: Hotel Sofitel Legend the Grand Amsterdam

Deelname aan de masterclass is kosteloos.

Er zijn twee dedicated sessies:
10:00 - 12:00         Sommeliers only
13:00 - 15:00         Overige wijn- en horecaprofessionals

Let op: voor beide sessies is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!
Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Graag bij aanmelding functie vermelden en voor welke sessie je een plek wilt reserveren.

11 juni Launch Vintage 2017 Symington Family Estates

Marja Brouwer

11-17 uur met om 12:30 uur een lichte lunch

Doorlopende proeverij met de nieuwe vintages van Dow’s, Graham’s, Warre’s, Cockburn’s, Quinta do Vesuvio en Quinta de Roriz. En enkele schatten uit de Symington kelders.

Locatie: NewWerktheater, Oostenburgergracht 75, Amsterdam

Inschrijven via https://forms.gle/skZjaTA8myH2aftE9
Voor vragen kan je contact opnemende Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.