10 sept proeverij en workshop DOC Pinot Grigio delle Venezie

Marja Brouwer


In 2018 ontstond in Italië een grensoverschrijdende DOC. Een nieuw consortium verenigde de wijnen uit zowel Friuli-Venezia Giulia als de Veneto en Trentino in een nieuwe, alles omvattende DOC: Pinot Grigio delle Venezie.
Nijhuis Consultancy & Services presenteert ze tijdens een proeverij én workshop.
 
De nieuwe DOC werd in 2017 geïnitieerd als reactie op de toenemende populariteit van pinot grigio uit de betreffende delen van Italië. Nieuwe reglementen moeten wildgroei inperken, misbruik voorkomen, de kwaliteit van de wijnen verbeteren (en borgen) en een verantwoord evenwicht op de markt met een bijbehorende prijsstabiliteit mogelijk maken. De nieuwe DOC behoort met 26.000 hectare aan wijngaarden tot de grootste appellaties ter wereld en vertegenwoordigt maar liefst 42% van de mondiale pinot grigio-productie.
 
Nijhuis Consultancy & Services (NCS) organiseert i.s.m. het Consorzio een speciale workshop rond dit nieuwe fenomeen en stelt professionals en particuliere connaisseurs graag in de gelegenheid nader kennis te maken met de nieuwe DOC. Tijdens de workshop komen alle relevante aspecten van de DOC aan bod, dus zowel de geschiedenis en terroir als de druif, de reglementen en de vinificatie.
 
Een brede selectie wijnen ontbreekt uiteraard niet en te proeven zijn de wijnen van o.a. Albino Armani, Ca di Rajo, Cantina Colli Euganei, Cantina Di Bertiolo, Cantina Di Castelnuovo Del Garda, Cantina Duso, Dal Cero, De Stefano, Delibori, Enotria Tellus, Farina, International Wine Group, Le Rive, Mondodelvino Group, Monteci, Montelvini, Piera Martellozzo, Santa Sofia, Tinazzi, Villa Sandi en Vitevis. Naar verwachting zullen de komende tijd nog meer producenten aansluiten.
 
Een aantal van deze wijnhuizen is nog niet vertegenwoordigd in Nederland of aanwezig in de horeca en NCS nodigt daarom ook importeurs, restaurateurs en sommeliers uit om nader kennis te maken met de wijnen. Speciaal voor hen wordt voorafgaand aan de reguliere workshop een open, doorlopende proeverij georganiseerd.
 
Tijdens deze proeverij zijn uitsluitend de wijnen te proeven; er zijn geen producenten of importeurs aanwezig. Een ideale gelegenheid voor diegenen die een nieuw wijnhuis voor hun assortiment of wijnkaart zoeken en vooral ongestoord willen proeven.
 
Programma:
14.00 – 17.00: Doorlopende proeverij voor genodigden en geregistreerde professionals  
19.30 – 22.00: Workshop Delle Venezie met alle achtergrond informatie over de DOC en de wijnen.
 
Datum: donderdag 10 september 2020:
Locatie: Dorpshuis, Sint Antoniestraat 5, 4176 BH Tuil (nabij kruising A2-A15 / brug van Zaltbommel) 
 
Voor informatie en aanmeldingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

21 september NGS proeverij: Puligny-Montrachet versus Meursault

Marja Brouwer

Locatie: is nog niet bekend.

Max 30 plaatsen.

In principe alleen voor werkende sommeliers

Eigen glazen en spittoon meenemen.

 

28 september Inspiratieproeverij Wijnimport J. Bart

Marja Brouwer

Aanvang: 11.00 – 17.00 uur

Locatie: Fort Benoorden Purmerend
Aanmelden: https://www.wijnimportbart.nl/

27-30 september Champagnereis voor sommeliers

Marja Brouwer

(Uitgestelde reis)

Bij deze nodig ik je uit voor de Sommelier Champagnereis.
De reis gaat plaatsvinden van 22-25 maart 2020. 
Het wordt een veelzijdige reis waarbij we dit jaar verblijven in hartje Epernay.
We gaan in ieder geval Charles Heidsieck en ook het Comité Champagne bezoeken. Meer namen volgen. Daarnaast een aantal kleine champagneproducenten o.a. van Brouzje.

We verblijven in een 3* hotel, en voor iedereen is er een 1-persoonskamer gereserveerd.
 
Deelname
We hebben dit jaar plek voor 20 sommeliers, assistent-sommeliers of maitre-sommeliers. Deelname is op volgorde van aanmelding.
Sommeliers die niet eerder zijn mee geweest hebben voorrang op deelname tot 31 januari.
Liefhebbers die niet onder de doelgroep vallen kunnen zich opgeven en plaatsen we op de wachtlijst. Zodra er plek is wordt dit gecommuniceerd. 
De eigen bijdrage voor deelname is €595,00 per persoon.
Zodra het programma definitief is, volgt voor vertrek een resterend bedrag voor de – niet inbegrepen champagne/wijn – bij de lunches en diners. Afgelopen jaar was dat €95,00 per persoon.
 
Via deze link en de bijlage lees je meer info: https://www.champagnetravel.nl/groepsreizen/sommelierreis/
Aanmelden of een optie boeken tot uiterlijk 10 februari kan via deze link: Inschrijven of optie boeken
 

24 - 29 september sommelier reis naar Zuid Afrika

Marja Brouwer

In 2020 organiseert Wines of South Africa weer een sommeliersreis naar Zuid-Afrika. Wij geven graag de mogelijkheid aan een kleine groep om, gedeeltelijk gefinancierd, mee te reizen naar Zuid-Afrika.

Deelnemers aan de reis moeten wel zelf hun vliegticket betalen, Wines of South Africa betaalt alle kosten ter plaatsen zoals vervoer, verblijf en maaltijden voor 6 nachten.

De reis zal in ieder geval regio’s zoals Constantia, Stellenbosch, Hemel-en-Aarde en Swartland insluiten. Wij slapen doorgaans op de boerderijen bij de mensen thuis. Dit betekent dat je soms bereid moet zijn een kamer te delen met een reisgenoot. Dit is een unieke kans om de wijnmakers persoonlijk te ontmoeten en te genieten van warme Zuid-Afrikaanse gastvrijheid.
Heb jij nog een regio of wijnmaker waar je absoluut naartoe wilt? Geef het dan door en wij proberen ons best om het mogelijk te maken in het programma.

Aanvang reis: ochtend 24 september 2020 (aankomst op 23 september in de avond als je rechtstreeks met KLM naar Kaapstad vliegt)

Einde reis: 29 september (vertrek in de avond met KLM vlucht)

Reizigers hebben de mogelijkheid om eerder aan te komen of langer te blijven op eigen kosten. Airport pick-ups en drop-offs worden alleen op 23 en 29 september voor de KLM vlucht geregeld voor de hele groep.

Wil jij graag deelnemen aan de reis? Stuur dan een email aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met een korte motivering vóór 2 maart. Wij geven de voorkeur aan sommeliers die werken in een restaurant waar zij de mogelijkheid hebben om nieuwe wijnen uit Zuid-Afrika op de kaart te zetten en die nog niet eerder in Zuid-Afrika zijn geweest.

Met vriendelijke groet,
Sara Channell

Market Manager The Netherlands
Tel: +31633979988
www.wosa.nl