Informarie ASI examen en NK – Trophée Henriot

Beste Leden,

ASI examen, Trophée Henriot  voor deelnemers en voor toeschouwers van de finale en training.

Hierbij een aantal data om in je agenda te zetten en nog belangrijker om je aan te melden.


Op maandag 22 januari om 11.00u geeft ons erelid en oud voorzitter, tegenwoordig docent: Edwin Raben een  praktische training Sommeliersvaardigheden, trics en do’s en don’ts  voor iedereen die mee wil doen aan het ASI examen en/of de Trophée Henriot; onze tweejaarlijkse wedstrijd voor de beste sommelier van Nederland.

De training vindt plaats in de theaterzaal van Restaurant Bouwkunde in Deventer, er kan dan geoefend worden op een podium hetgeen uiteindelijk ook moet bij de wedstrijd en het examen.

Zoals jullie weten hechten wij als Vereniging er erg aan dat zoveel  mogelijk van onze leden dit examen doen, het is een internationaal erkend sommeliersdiploma waarmee je aangeeft op een professioneel niveau te kunnen werken. Als je slaagt betaalt het Gilde  je kosten, en als je het niet haalt de  helft. Aan de training zijn geen kosten verbonden, we gaan er wel van uit dat als jij je aanmeldt dat je dan ook komt. (aanmelden bij Marja: ngs.secr@planet.nl)

Het ASI examen vindt dit jaar plaats op 4 maart eveneens in Restaurant Bouwkunde bij Heleen in Deventer. (aanmelden voor ASI examen ook bij Marja:  ngs.secr@planet.nl )

Niks is een betere voorbereiding op het tweejaarlijks hoogtepunt van onze club nl. de Trophée Henriot op 15 april 2024.
Wie mag zich de komende 2 jaar de enige echte Beste sommelier van Nederland noemen,  na een zinderende wedstrijd waarin je zowel je theoretische kennis als je beroepsvaardigheden meet met je collega’s in den lande. Spannend maar ook inspirerend en leuk.


Het decor voor dit evenement is dit jaar het prachtige hotel The Grand in Amsterdam. Waar bezoekers en fans de finale kunnen meemaken. Tijdens het galadiner in de avond zal de winnaar door juryvoorzitter Magda van der Rijst bekend gemaakt worden. Het 5 gangen  galadiner wordt bereid door in ieder geval de chefs van de volgende restaurants en met een paar restaurants zijn nog gesprekken gaande.
In ieder geval koken: Bridges, Vigor, Zarzo , Central Park en De Bokkedoorns


Mochten je familie vrienden en fans alvast kaarten willen kopen voor dit prachtige evenement dat kan via de volgende link: : https://www.wijnkooperijdelange.nl/Trophee-Henriot-2023/


De kaarten kosten € 125 inclusief prachtige wijnen uit het assortiment van Wijnkooperij de Lange .
Ook leden die niet mee doen aan de wedstrijd zijn uiteraard van harte welkom om deel te nemen aan het galadiner.
De kandidaten hoeven uiteraard geen kaartje te kopen. De rest wel natuurlijk.
Wil je je opgeven voor de wedstrijd dat kan via Marja Brouwer:  info@sommeliers.nl

Of via de website:  https://sommeliers.nl/wedstrijd/trophee-henriot/


We rekenen op een flink deelnemersveld. 

Hartelijke groet namens bestuur en wedstrijdcommissie
Heleen Boom  en Marco Westra