Rias Baixas proeverij op 9 oktober

mail
NGS Nieuwsbrief 24 juni 2018
Hallo Bezoeker,

Uitnodiging Rias Baixas proeverij dd 9 oktober 2017

Mr. Juan Gil de Aranjo (president of the regulatory Council for the Desgination of Origin Rias Baixas) nodigt de NGS leden uit voor een Rias Baixas proeverij op 9 oktober a.s.

Locatie: De Lozen Boer, Lozen Boer 3-5, 9080 Lochristi in België
Lochristi ligt ten noord oosten van Gent. (www.delozenboer.be)

Graag aanmelden bij ngs.secr@planet.nl
Het is toegestaan om een introducé mee te nemen. Waarvan de volledige naam ook moet worden aangemeld t.b.v. de naambadge.

Galicia is een van de mooiste gebieden van het "Groene Spanje". Het is gelegen in het uiterste noordwesten van het Iberisch Schiereiland, aan de Atlantische Oceaan. Recente ontwikkelingen laten hier een nieuwe welvaart zien. Wat de wijncultuur betreft, is de opbloei in hoge mate te danken aan de opwaardering van de Albariño wijnen van Rías Baixas tot de D.O. status.

Dit is de D.O. waardoor Galicia in de belangstelling kwam te staan. De producenten koesteren de ambitie om van Rías Baixas "dé witte wijn van Spanje" te maken. Ze hebben zich de afgelopen 10 jaar inderdaad zodanig ontwikkeld, dat men wel erg koppig moet zijn, om dit niet te beamen. Tegen 1988 waren de wijngaarden er zó op vooruitgegaan, dat Rías Baixas kon promoveren tot D.O., die de twee andere D.O."s in Galicia, die eigenlijk een veel langere geschiedenis hadden, meteen overschaduwde.

In Rías Baixas vindt men nu volop zowel vernieuwde als totaal nieuwe bodegas, en wordt gekenmerkt door een toenemende belangstelling voor de versheid en kwaliteit van de druiven. Ook aan de temperatuurcontrole tijdens het persen en gisten besteedt men meer aandacht: veel bodegas hebben hun pneumatische perstechniek aangepast, de rubberen ballon wordt niet langer met lucht maar met water gevuld. Door de temperatuur van het water aan te passen is men verzekerd van perfekte koeling tijdens het persen. Het is dié aandacht voor detail waardoor Rías Baixas zich onderscheidt als iets heel speciaals.

 
--
www.sommeliers.nl | Contactmessage